Mina mönster Stickat

Lovikka

20 november, 2016

lovikkahemlighet

Jag HAR inte köpt mer garn, jag lovar! Det bara ser ut så. Det är inte varje dag som någon ringer på dörren och räcker över sex underbara härvor ljusgrått Lovikkagarn. Det är inte  heller ofta jag stickar något på beställning, men jag fick en förfrågan av en väldigt kär vän som satte igång hjärncellerna på mig. Ni vet så där så att man nästan inte kan vänta, utan vill sätta stickorna i garnet direkt. Helst igår.

Det var det som hände denna gången. Åh, vilken bra idé min kära vän kom med. Det GÅR bara inte att låta bli då. Är du nyfiken nu? Det får du fortsätta vara, för det blir inga bilder förrän det är helt färdigt. Stor hemlighet! Det enda i faktaväg jag kan bidra med idag är att det handlar om sex härvor Lovikkagarn och att jag använder 8 mm stickor.

När jag sitter här och stickar i Lovikkagarnet kommer jag att tänka på den rara damen jag träffade i Turkiet förra sommaren. Hon kom från Lovikka och är en av de som stickar de äkta Lovikkavantarna. Ja, det är faktiskt så att hon spinner garnet själv också. Hade jag inte haft mitt stickprojekt med ner till poolen om dagarna så hade vi antagligen aldrig börjat prata med varandra. I allafall inte mer än några artiga ord om vädret. Nu hade vi stickandet gemensamt och hade väldigt mysiga pratstunder både i och vid poolen.

Jag är snart tillbaka med mer inspiration. Kanske redan i veckan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.