Stickat

Bara en rand till!

9 oktober, 2016

rainbow

Jag gjorde det igen. Jag föll för ett garn som hade så vackra färger i nystat. Inget fel med det, inget alls, men vad sjutton skulle jag ha det till? Det hade ganska långa färgskiftningar så första sockförsöket blev inte som jag tänkt mig. Och då hade jag ändå sett det på bild så jag visste hur det skulle se ut. Eller borde vetat. Alltså, jag vet inte. Är det nånslags förälskelsefas som slår till när jag ser ett fint garnnystan så att jag inte kan se klart, eller vad är det för fel på mig?

Nåväl, första sockförsöket repades upp fortare än kvickt för plötsligt kom jag på vad garnet var ämnat för. Det skulle ju bli trasmatterandiga sockar, inspirerade av Helene Dehmers vackra randiga sockar. Så fick det bli. Eftersom jag bara hade ett nystan så fick jag börja i båda ändar av det och det var SÅ  spännande att se vilka färger som skulle dyka upp tillsammans. Bara en rand till. Och en till. Det blev stickning på buss och tåg, i väntan på möte, framför teven, medan jag lagade mat, på lunchrasten och medan jag väntade på Elsa som var på simskolan. Bara en rand till.

På något ställe var jag tvungen att bryta garnet och ta av en bit för att det blev två likadana ränder efter varandra, men på det hela taget fick garnet bestämma. Och jag gillar dem! Så mycket att jag rotade fram ett restgarnsnystan i andra färger för att göra fler, men det är en annan historia.

Randen längs skaftet på den högra strumpan är där jag bytte färg mellan ränderna. Det blir inte helt osynligt, men det gör inget. Kanske kan jag finslipa tekniken lite. Vi får se.

Elsa blev förresten väldigt förtjust i de här regnbågsrandiga strumporna, men konstaterade lite besviket att jag stickade dem för stora. Det hade hon ju helt rätt i. De passade inte henne alls. Men som tur var blev det precis lagom mycket garn över för att räcka till ett par i hennes storlek också. Jag var inte heller nödbedd när det gäller att göra ett par till. Inte alls.

Lite fakta då;

Garn:  Svarta Fåret Funny Socks
Stickor: 3,5 mm strumpstickor
Mönster: Utgick från mitt standardmönster för raggisar och stickade enfärgad resår (så enfärgad den nu blir av ett flerfärgat garn) och sen två varv av vardera färg. Hälen och tådelen stickade jag utan ränder.

rainbow-liten

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - När lyckan är total (och nästan ingen förstår varför) - morslillaylle.se 19 januari, 2018 at 06:45

    […] och det är mycket roligare att sticka. Sånt är också viktigt. Samma teknik har jag använt flera gånger innan. Den är bra ta att till när jag fallit för frestelsen att köpa flerfärgat […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.