Stickat

Veterinärstrumpor och teststickning med förhinder

22 december, 2015

Veterinarstrumpor

Nu är Veterinärstrumporna klara och överlämnade till den blivande veterinären. De passade fint, men nu är det julledigt så de lär inte användas förrän nästa termin. På bilden har jag vikt ner skaftet lite. Jag tycker det är så fint att flätan blir likadan både på rätan och avigan. Är riktigt nöjd med mig själv.

Mönstret är nedskrivet och häromveckan la jag ut det för teststickning, bara för att upptäcka att diagrammet blev helt oläsligt när jag gjorde om filen till pdf. Skit med! En hängiven stickerska har dock stickat igenom mönstret och vi har gjort lite ändringar. Nu återstår för mig att lösa problemet med diagrammet. Hur det nu ska gå till. Tror jag får ägna lite tid åt det i jul. De vänliga själar som erbjöd sig att teststicka åt mig kommer såklart att få mönstret när det är i läsbart skick igen.

I övrigt står jag mest och stampar, rent stickmässigt. Håller på med omstickningen av ärmarna till Williams kofta fortfarande. Jag stickar så mycket fel så jag blir helt trött på mig själv.I detta sammanhanget är jag INTE nöjd med mig själv. Inte alls. Men de ska bli klara. Snart. Det måste de, för jag vill sticka annat. Helst nu. Eller igår. Så, åter till stickorna då.

Fakta om strumporna;

Garn: Novitas 7 bröder, nästan 2 st 100gramsnystan
Stickor: 3,5 mm
Mönster: Eget, kommer på Ravelry snart

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Kristina Johansson 11 januari, 2016 at 07:11

  Hej undrar när mönstret på veterinärsstrumporna kommer väntar och väntar 🙂 De ser så fantastiskt fina ut!

  • Reply Catarina 11 januari, 2016 at 08:15

   Hej
   Vad roligt att du tycker om dem. Lovar att det kommer snart. 🙂 Jag har varit sjuk sen strax innan nyår och inte alls haft energi till att lösa detta. Tror dock att jag är på bättringsvägen nu, så håll utkik!

   /Catarina

 • Reply Kristina Johansson 12 januari, 2016 at 03:37

  Åh, väntar. Krya på dig!

 • Reply Stickat - Monstervantar - morslillaylle.se 14 januari, 2016 at 08:56

  […] förhala själva tovningen.  Troligen är det så. Det och att jag har renskrivit mönstret till Veterinärsockarna och översatt dem till engelska. Skickar diagrammen med maken till jobbet för lite fix och trix […]

 • Reply Stickat - Underliga vantar - morslillaylle.se 12 juli, 2016 at 06:04

  […] jag rörde mina stickor. Väldigt märkligt. Men så hittade jag en påse med ett par påbörjade Veterinärstrumpor och så blev det fart på stickorna igen. Nu är de också klara, och jag är tillbaks till […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.