Stickat

Underliga vantar

12 juli, 2016

kinosvantar

Jag har insett att jag har en förkärlek till annorlunda lösningar. Som på vanten ovan. (fler exempel kommer senare) Vem sjutton får för sig att komma på en sådan design? Någon gjorde det iallafall, och självklart kunde jag inte låta bli att prova sticka dem. Jag menar, jag måste ju veta hur man gör! Och om jag kan! Jodå, nu vet jag hur man gör, och att jag kunde, men det är inte en vante man kan sticka medan man gör annat. Absolut inte. Den kräver fullständig uppmärksamhet för att inte ställa till det för dig, men det var kul.

Vanten på bilden blev på tok för liten pga. för tunt garn så den kommer jag att repa upp. Färgerna är inte helt lyckade heller. Det ser rätt ok ut på bilden, ser jag, men i verkligheten är det inte så snyggt. Jag bara tog det jag hade för att snabbt komma igång. Tror det passar bättre med Raggsocksgarnet jag har i källaren, än med 7 Bröder som jag använde här. Jag lär återkomma med nya bilder så småningom. Projektet är  perfekt för restgarner och såna har jag. En del. Kan man säga. Utan att överdriva.

Förutom denna vanten har jag stickat ytterligare en vante som ser lite ovanlig ut. Inlägg kommer så småningom. Vet inte om den heller kommer att få en maka eftersom även den blev liten. Vi får se.

För tillfället surfar jag bara planlöst runt och tittar på mönster. Kan inte alls bestämma mig för vad jag ska ge mig på nu. Det gick faktiskt flera dagar utan att jag rörde mina stickor. Väldigt märkligt. Men så hittade jag en påse med ett par påbörjade Veterinärstrumpor och så blev det fart på stickorna igen. Nu är de också klara, och jag är tillbaks till planlöst surfande. Ska nog ta tag i det igen nu, det planlösa surfandet. Kanske jag hittar mitt nästa projekt med annorlunda lösning.

I´ll be back!

Fakta om vanten ovan;

Garn: Rester av Novitas 7 Bröder
Stickor: 3,5 mm strumpstickor
Mönster: Kino-vantar av Tiina Väätäinen

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Fru Annorlunda och 70-talsvantarna - morslillaylle.se 10 augusti, 2016 at 09:02

    […] ämnet Annorlunda design har vi nu kommit till dessa vantar. Jag har, som jag skrivit tidigare, kommit fram till att jag har en förkärlek för annorlunda design och annorlunda lösningar när […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.