Stickat

Flerfärgsstickade elefantfötter

4 juni, 2017

flerfärgssticka sock

De här strumporna har funnits i min kö på Ravelry länge och jag vet inte vad som hindrat mig från att göra dem tidigare. Dumt, för det här är väldigt rolig stickning. Inte direkt mindless men inte heller jättekrånglig. Superkul!

I min frustration, över de självrandande, oroliga garnerna jag försökt få till strumpor av, tog jag de första två enfärgade garnnystanen jag hittade i tillräcklig mängd och drog igång. Jag var inte alls säker på att ljusgrått och brunt skulle bli särskilt snyggt tillsammans, men det fick bli som det blev. Det blev supersnyggt! Min kära, elefanttokiga syster vill hemskt gärna ha dem, men jag tror dessvärre de är för små. Tur för mig i så fall, för då får jag behålla detta paret och sticka ett nytt par i lite tjockare garn och stickor.

I förra veckan la jag en del tid på att virka delar till en Linuxpingvin till en vän. Den är inte helt färdig för mina fingrar måste vila lite. Det märks tydligt att jag är otränad på att virka. Fingrarna krampar efter en kväll med virknålen. Det gör det aldrig när jag stickar. Nu återstår bara att fylla pingvinen med vadd och sy fast delarna. Snart klart, alltså.

Jag har också kastat mig över ett roligt sockmönster med både flerfärgsstickning och flätor. Jättekul idé där mönstret från flerfärgsstickningen fortsätter som flätor längre ner på benet. Dessvärre blir de på tok för små, trots att jag gått upp i stickstorlek. Garnet är det rätta så där ligger inte problemet denna gången. Jag får prova igen med ännu större stickor. En annan dag. För nu har jag fått en idé på en liten barnkofta som jag bara måste prova. Den blir lite galen, men vi får se. Kanske blir det något. Kanske river jag upp hela klabbet. Jag använder Holst Coast, ett garn med 55% lamull och 45% bomull. Supermjukt, men ganska tunt.

Utöver detta stickar jag några varv på min Sirikofta då och då. Jag ser verkligen fram emot att den ska bli klar, men jag tror att jag också är lite rädd för hur den ska bli när den blir klar. Hittills har jag inte lyckats göra något som passar mig själv, annat än vantar, mössor och annat smått. Och sjalar förstås. De är rätt förlåtande när det gäller storlek. Vi får se hur det går. Det blir säkert bild på koftan oavsett om den passar eller inte.

Nå, lite fakta om Elefantstrumporna får det ju bli;

Garn: Det bruna är Drops Fabel och det grå är Svarta Fårets Frost.
Stickor: 2,5 mm Hiya Hiya sharp strumpstickor
Mönster: Water for the Elephants av Yvette Noel (Rose Hiver Designs)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.