Mina mönster Stickat

Vanten Leo – mönstersläpp!

30 december, 2020

Leo

Nu kör vi va? Vi kör slut på 2020 och hälsar glatt 2021 med ett nytt mönster!

Detta är alltså Vanten Leo. Sprillans nytt mönster som släpps på Ravelry idag! Tjohooo!

Köp här!

Tidigare har jag varit så dålig på att skriva om mina mönstersläpp. Jag har svarare valt att smyga ut dem och hoppas att någon ser. Men så kan vi ju inte ha det. Det funkar inte, det kan ju var och en begripa. Så, nu kör jag en helt ny taktik. Här ska det tjoas och hojtas så att alla hör!

Jag har velat göra en varm och mysig vante med fin passform, och jag hoppas att jag lyckats. Till paret på bilden använde jag två överblivna nystan Lettlopi och det räckte gott och väl. Skulle du inte ha Lettlopi hemma så kanske du har lite rester av Svensk Ull från Järbos julvante 2020. Det funkar finemang även det. Jag har testat. Det blir en lite mjukare vante av det.
Troligen skulle du även kunna komma undan med ett lite fluffigare garn av DK-tjocklek. Prova dig fram bara. Får du rätt stickfasthet och ett resultat som du tycker om så bara kör!

Historien om hur de här kom till är lite rolig. Ja, lite märklig åtminstone. Ni som känner mig väl vet att jag själv inte väljer leopardmönstrat. Men trots det fann jag mig själv med mitt rutiga block en kväll, frenetiskt ritande på leopardmönster. Jag ritade, stickade, repade upp, ritade igen, stickade igen. Till sist var jag hyfsat nöjd. Då skickar min lillasyster ett meddelande till mig. Hon hintade om att hon hade köpt sig en ny jacka och frös om händerna när hon använde den. Hon hade nämligen inga vantar som passade till. Samtidigt som jag skickar bilden på min Leovante till henne så skickar hon mig en bild på sin nya jacka. En Leo-mönstrad sådan. Jodå. Snacka om tankeöverföring!

På självaste julafton fick hon sina nya vantar, så nu bor ur-Leo där han hör hemma. Paret jag stickade i Järbos Svensk Ull har flyttat hem till yngste sonens sambo. Hon har samma kärlek till Leo-mönstrade kläder som min kära syster, så där lär de få ett gott hem.

Namnet jag valt kan tyckas självklart, och det är det nog. Faktum är att vanten är döpt efter min yngste sons första husdjur, en högt älskad leopardgeckoödla vid namn Leo.

Nåväl, för att fira mönstersläppet och för att fira att 2020 snart är slut så är mönstret tillgängligt med 20% rabatt året ut. Ingen kod behövs.

Fakta om härligheten

Garn: Jag har använt LettLopi till ett par, och Järbos Svensk Ull till ett av paren, och båda går lika fint. Det viktiga är att stickfastheten blir bra så att vanten passar dig.
Stickor: Jag använde 3,25mm till resåren och 3,75mm till resten och jag stickar ganska hårt. Använd de tjocklekar du behöver för att få till stickfastheten.
Mönstret: Vanten Leo, mönster av mig. Tillgängligt på Ravelry från idag.

Så, fram med stickor och garn nu!

Leo Svensk ull

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.