Mina mönster Stickat

Lovikkatomten med den röda näsan

17 december, 2016

lovikkatomte

Minns ni den grå hemligheten jag nämnde för ett tag sen? De sex underbara grå härvorna med Lovikkagarn som helt magiskt landade i min famn? Nu är det ingen hemlighet längre.

Garnet blev två gigantiska luvor, som sen i min väns händer blev den här tomten och en bror till honom. Visst är han fin! Han och hans bror tjänstgör som dörrvakter utan för ett hotell som min goda vän driver. Jag är säker på att de gör ett bra jobb, men jag är lite orolig över den röda näsan. Beror det på kylan eller beror det på för täta besök på puben innanför dörren?

En sån vill jag göra till mig själv till nästa år. Helt klart! Tur att jag plitade ner ungefär hur jag gjorde. Det är inte komplicerat alls, men nu slipper jag förhoppningsvis att repa upp och sticka om så många gånger. Det är ju redan gjort.

Lite fakta om det hela;

Garn: Svarta Fårets Lovikka, tre härvor per mössa gick det åt
Stickor: 8 mm rundsticka
Mönster: Eget hittepå.

 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lise-Lotte 17 december, 2016 at 05:45

  Helt underbar är hela tomten och mössan
  Trevlig jul helg.

  • Reply Catarina 18 december, 2016 at 01:35

   Tack! Javisst blev han fin.

   God jul!

 • Reply Elaine Fribyter 17 december, 2016 at 07:38

  Fantastiskt fin!

  • Reply Catarina 18 december, 2016 at 01:36

   Tack!
   Känner att jag måste ha en sån själv också nästa år 🙂

 • Reply Louise 19 december, 2016 at 10:21

  Vi är så nöjda och det är våra gäster också.
  Tänk att ha en vän som man kan få sådan hjälp ifrån. Tusen tusen tack!
  //Louise

  • Reply Catarina 26 januari, 2017 at 08:33

   Hej Louise!
   Härligt att ni blev nöjda, både ni och gästerna 🙂
   En vän att få hjälp ifrån har man ifall man ÄR en vän att få hjälp ifrån <3
   Kram
   Catarina

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.