Stickat

Solskensberättelse

22 november, 2016

sunshine

Hemligheten är färdigstickad nu, den från mitt förra inlägg, men den är lika hemlig fortfarande. Därför pratar vi inte mer om det. Just nu.

Vi kan prata sockar istället. Det var ju så längesen. För ett par år sedan förälskade jag mig i ett par strumpor jag såg i en Facebook-grupp. Jag luskade ut att de hette Sunshine och att designern hette Cookie A, och jag ville SÅ gärna ha tag på mönstret. Det visade sig finnas i en bok, Sock Innovation, så den fick ju såklart inhandlas. Förutom flera fina sockmönster innehåller den en hel del olika tekniker och tips för hur man kan tänka om man vill göra egna sockmönster. Jättebra, med andra ord!

Men! Det finns ju alltid ett MEN. Jag hittade inget lämpligt garn för strumporna. De vanliga tunna sockgarnerna, som t.ex. Fabel, blev för tunna. Så, jag hade helt glömt bort boken tills jag skulle städa undan mina stickgrejjer inför födelsedagskalaset. Då insåg jag att jag HAR ett lämpligt garn numera. Tant Koftas Trekkinggarn skulle passa perfekt! Tjohoo! Men ve och fasa. Stickorna jag behövde till projektet satt fast i mysteriesockarna så det blev maratonstickning. Monogamstickning till och med.

Så slutligen fick jag sätta stickorna i det härliga rosa Trekkinggarnet och jag är så nöjd. Det blir precis som jag tänkt. Tills jag upptäcker att det är fel i mönstret. Suck. Det finns så många Errata till den här boken så man blir helt matt. Inte vet jag om jag gjort helt rätt, men eftersom jag stickat hela skaftet OCH hälen innan jag började ana oråd, bestämde jag mig för att fortsätta. Det får i så fall bli samma fel på hela strumpan. Det ser ju bra ut, i alla fall. Nästa gång ska jag verkligen fundera igenom hur det ska vara innan jag börjar sticka. Kanske göra provlapp eller nåt. Det kan jag ju inbilla mig, åtminstone. Nu ska jag iallfall börja på strumpa nummer två. DET är inte inbillning.

Lite fakta kan jag dela med mig av denna gången;

Garn: Tant Koftas Trekking
Stickor: 2,75 mm strumpstickor
Mönster: Sunshine av Cookie A, Finns i boken Sock Innovation. Bli inte avskräckta av min eventuella felstickning. Det ÄR en jättebra bok.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.