Stickat

Restgarnssockar och längtan efter fluffigt och mjukt garn

9 mars, 2024

restgarnssockar

För att sysselsätta mina klickgalna fingrar under tiden jag funderar på vilket garn jag ska köpa så kör jag lite restgarnsstickning. De klickgalna fingrarna vill nämligen klicka hem allt mina ögon får syn på i garnväg, åtminstone det som är lite fluffigt och mjukt. Jag tror jag behöver fluffigt och mjukt just nu. Världen är hård och kantig och otäck. Då behöver jag fluffigt garn som motvikt.

Inför workshopen med Laerke Bagger rotade jag i all hast fram en del restgarn. Jag hade med mig betyyydligt mer än jag nånsin kunde behöva för en workshop på ett par timmar för det behöver finnas valmöjligheter, eller hur? Det som blev över efter workshopbravaderna hamnade sen tillbaka i restgarnshögen igen. Där har det sen dess legat och blängt på mig precis som det vill säga att ”Hörredu, du ska väl inte köpa mer garn! Vi finns ju!”

Så för att tysta det ganska betydande och högljudda restgarnlagret har det stickats sockar. En pytteliten del av lagret har nu förvandlats till ett par sockar.  Det gråmelerade tog slut helt och av det röda blev det en ytterst liten tuss var. Tydligen var det två olika röda nyanser men det såg jag inte förrän jag sköljde upp sockarna. I torrt skick syns det nästan inte alls.  Och den avvikande röda färgen hamnade i tån på båda sockarna. Ren flax, faktiskt. Strunt samma! Det är ju trots allt restsockar!

Som om inte detta vore nog så har jag ännu mer nyupplagt på stickorna. I garn som inte är nytt! Det kan knappast kallas för restgarn eftersom det aldrig blivit något färdigt av det. Mer urgammal stash, kanske. Från Hedenhös tid, eller tidigare. Nu måste jag väl få köpa fluffigt och mjukt garn? Flera sorter till och med. Om jag lovar att jag har en plan för det?

Fakta:
Garn: Tror det är rester i Falkgarn sport. Åtminstone stod det så på banderollerna som låg i samma påse som garnet.
Stickor:  4mm strumpstickor. Jag provade faktiskt att sticka med magic loop lite också, men det ÄR inte lika kul.
Inget mönster. Jag la bara upp en lämplig mängd maskor och stickade på.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.