Stickat

Mysteriesockar

24 oktober, 2016

mysteriesockar

Det pågår en mysteriestickning på Facebook. Begåvade LillCat har gjort ett sockmönster som släpps i fyra delar under oktober. Tre av fyra delar är släppta och den fjärde släpps på fredag. Mönstret är på norska, men det är inget större problem. Om man skulle köra fast så finns många glada stickare att fråga i gruppen. Jag kan verkligen rekommendera att testa. Mönstret är välskrivet och lätt att följa.

Jag har av någon anledning inte testat tvåfärgsstickning på strumpor tidigare. Vantar, mössor, tröjor och annat har jag gjort, men inte strumpor. Det blir ändring på det nu, helt klart, för det är jättekul. Det enda jag behöver tänka lite mer på är att gå upp lite i stickstorlek annars går de inte över hälen, och det är rätt praktiskt om strumpor gör det.

Jag är ruggigt sugen på att börja på socka nummer två, men jag tvekar lite eftersom jag bara har ett nysta i varje färg. Det innebär att jag kommer att använda båda ändarna av båda nystanen samtidigt och DET vet jag hur det brukar gå. Totalt hopplös garnhärva, och jag får lägga mer tid på att reda ut tåtarna än jag lägger på att sticka. Därför jobbar jag hårt på att inte falla för frestelsen att göra så. Det går hyfsat. Än så länge. Under tiden roar jag mig med ett par andra sockar. Minst.

Lite fakta om detta;

Mönster: Mysteriesokk 16 av LillCat Design
Stickor: 2,5 mm strumpstickor
Garn: Svarta Fårets Frost

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.