Stickat

Selbumössa

23 juni, 2016

Selbu-mossa-1

Som ni förstår tog jag tag i fästandet för någon vecka sen. Faktiskt samma kväll som jag skrev inlägget ifråga. Jag insåg hur korkat det var att bara låta det ligga och det var gjort på mindre än ett avsnitt av ”How I met your mother” Piece of cake, med andra ord.

Mössan på bilden har jag sneglat på ett tag på Ravelry. Ja, inte DEN mössan, men mönstret till den. Jag trodde inte att jag hade något passande garn som var mjukt nog. Det skulle bli en mössa som inte killar-å-sticks, tänkte jag. Men så mindes jag att jag hade två fina 60-gramsnystan av Clan från The YarnYard som kunde passa perfekt! Och det gjorde det. Uppläggningen blev förstås lite tight som vanligt, men annars är jag väldigt nöjd. Jag måste verkligen lära mig fler sätt att lägga upp maskor på. Såg något inlägg från Ysolda Teague om Tubular cast-on. Måste testa.

Och sen då? Ja, som vanligt inträffade något av en explosion i garnlagret. Åtminstone tror jag att det var det som hände, för halva garnlagret ligger nu spritt i och kring soffan istället för i lådan där det hör hemma. Eller förlåt. Lådorna, menar jag. Plural får jag nog använda här. Jag har ägnat ett par kvällar åt att organisera i mitt mönsterbibliotek på Ravelry, så att jag kan hitta nästa projekt lite lättare. På grund av mitt stora vantdille var jag helt säker på att jag skulle ha flest vantmönster, men så var det inte. Strumporna vann stort över vantarna. Faktiskt har jag mer än dubbelt så många strumpmönster som vantmönster.

Så vad då nästa projekt? Jag vet faktiskt inte. Två olika vantar är påbörjade. Den ena med en festlig konstruktion som jag bara var tvungen att prova, och den andra i ett zigzagmönster. Som jag också bara var tvungen att prova. Dessvärre blir båda varianterna lite väl små, så det blir ingen vante nr 2 av den festliga konstruktionen. Det får bli ett helt nytt par i tjockare garn i så fall. Zigzagmönstret gör jag nog klart. Det finns människor med små händer. Som jag. Eller ett barn. Och såna kan också villa ha supermjuka vantar i svart och rosa merinogarn.  Jag får be att få återkomma med dessa projekt senare.

Selbu-mossa-3

Lite fakta ska jag kunna stå till tjänst med för den mössan åtminstone;

Mönster:  Selbu Modern av Kate Gagnon Osborn
Stickor;  3 mm rundsticka
Garn:  Clan från The Yarn Yard.

Selbu-mossa-2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.