Stickat

Fler tjocksockar

4 februari, 2015

Brunmelerade-raggisar

 

Ännu ett par tågstickade tjocksockar är klara. Härligt varma och goa. Garnet är även här Falk Sport som jag köpte när Coop sålde ut. Nästa par är redan påbörjade. Jag kan ju inte sitta där och rulla tummarna på tåget.

Detta brunmelerade paret har ingen ägare ännu, men det ordnar sig nog. Det är säkert någon som vill adoptera dem. Det nya paret är rosa och ska flytta hem till yngste sonens flickvän. Hon är frusen och gillar rosa. Alltså; hon behöver ett par rosa raggisar. Logiskt! Och när de är klara har jag ett par svarta med röda hjärtan på gång. Till äldste sonens bäste vän. Klart han ska ha såna!

Oh, på tal om tåg! Tågsockar skulle jag ju också prova att sticka. Alltså inte vanliga raggisar som jag stickar på tåget utan de som faktiskt kallas tågsockar.  Det finns en fin historia från andra världskriget bakom dessa sockar.

Kan ju nämna att jag är klar med TAIF-vantarna också, men fotona jag tog i helgen blev inte alls bra.  Så ni får vänta på att se dem några dagar till. Kanske jag hinner skriva ihop mönstret under tiden. Jag hoppas det blir lite lugnare nu, än det varit den senaste veckan. Det har varit lite väl mycket krångel här hemma för min smak. Gillar inte vattenläckor, stopp i avlopp och strejkande diskmaskiner speciellt mycket. Särskilt inte när allt händer på två dagar.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Daniels hjärtesockar - morslillaylle.se 8 mars, 2015 at 06:18

    […] några veckor sen hade vi besök av äldste sonens kompis som satt och fingrade på de brunmelerade sockarna jag just gjort klart då. Han funderade på hur man gör såna. Så jag förklarade ungefär hur […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.