Stickat

Filtade karamellvantar

24 januari, 2016

Filtade-vantar

Jag vågade till sist!

Jag stoppade mina monstervantar i tvättmaskinen tillsammans med en stor handduk, och körde sen ett program på 40 grader. Aningens nervös var jag, det ska jag erkänna, men det gick bra! De kunde fått filta ihop sig lite till, men eftersom kylan slog till precis lagom tills de var klara så klagar jag inte. Nu fick jag ju plats med ett par vantar inuti de här. Kanske kör jag dem några varv i tumlaren för att minska dem lite till. Eller inte. Jag har inte bestämt mig än.

Något jag HAR bestämt mig för är att göra fler par. Jag har inte mer Visjögarn, men väl annat tvåtrådigt ullgarn. I massor. Ja, ni minns kanske vår felkörning som resulterade i ett besök på Klippans yllefabrik? Jag är helt säker på att det garnet ska fungera till såna här vantar. Det är aaaaaningens tunnare än Visjö, men jag får prova mig fram.

Men först ska jag färdigställa Willes kofta. Hög tid att göra det nu, men antalet trådar att fästa avskräcker lite. Och sticka vidare på rosa raggisar till Cissi. Måste kolla fotstorlek bara, så de inte blir för små. Hemska tanke. Och blocka syrrans halsvärmare i pärlgarn. Kära nån, den hade jag faktiskt glömt. Bäst att göra det idag så jag kan sy ihop den sen. Alltid kul att göra en kär syster glad.

Fakta om vantarna har jag skrivit tidigare, men här kommer det igen. För säkerhets skull.

Garn: Visjö karamell
Stickor: strumpstickor 5
Mönster: Polka från Yll & Tyll

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Stickat - Kan man ha för många vantar? - morslillaylle.se 10 maj, 2017 at 07:35

  […] vintern stickade jag ett par underbara, randiga, filtade  vantar som blev mina favoriter. När säsongen var slut la jag undan dem på ett ställe så att jag […]

 • Reply Kristina Tegnér- Christensen 26 mars, 2018 at 06:43

  Så fina vantar! Underbara färger…. skulle vilja prova att sticka vantar. Har aldrig gjort det…stickade sockar för många år sedan,. Har även stickat några tröjor.

  • Reply Catarina 26 mars, 2018 at 07:35

   Tack! Det här är nog de vantar jag använder mest. De är täta och fina och håller fingrarna varma och goa när det är kallt.
   De är inte alls svåra. Man stickar dem ganska löst och filtar sen dem i tvättmaskinen eller torktumlare. Mönstret kommer från Yll & Tyll.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.