Stickat

Om garn i regnbågens färger och lite annat

5 augusti, 2015

Garn-regnbage

Fick för mig att plocka fram allt mitt vantgarn häromdagen. Nästan allt iallafall, om jag ska vara ärlig. Och ärlig ska man ju vara. Flera av färgerna har jag både en och två härvor till av. Jag gjorde en tankevurpa när jag handlade dem, eller så kan man säga att jag hade otur när jag tänkte.
Jag tänkte att det är knappt jag får ut två par vantar av två nystan garn, så om jag då köper två av varje färg borde jag få ut tre par iallafall. Tänkte jag. Och missade i kalkylen att de vanliga nystanen innehåller 50 gram. Dessa härvor innehåller 100 gram. Ja, räkna själv. Många vantar blir det!

Varför fick jag nu för mig att plocka fram garnet så här? Jo, jag såg ett trick nånstans på internet hur man kan se om två färger har tillräcklig kontrast för att funka ihop vid tvåfärgsstickning. Man skulle ta ett foto på färgerna och sen göra om fotot till gråskala. Det blir då tydligare vilka färger man ska tänka på som ljusa och vilka som är mörka. Oftast är det rätt logiskt, jag menar vitt är ju ljust och svart är ju mörkt, men emellanåt är det inte riktigt som man tror. Se själva! Trots att fotot inte blev det allra bästa så kan man se det rätt hyggligt.

Garn graskala

 

Utöver experimenterande med färg och gråskalor håller jag nu på med att sticka ett par tågsockar och att sticka om vantarna Kallis Fragment. Igen. Mer om det en annan gång.

Gonatt på er!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.