Stickat

Tågsockar

28 februari, 2015

tagsockar

 

Visst ser den rätt kul ut. Sockan. Korvig liksom både på längden och tvären. Men enligt uppgift är detta sockan som sitter allra bäst på mycket små människor. Bebisar. De kallas tågsockar eller Tuulasockar och har en historia från krigstider i Finland bakom sig. Både historien och mönstret hittar du här. Just det här paret är verkligen tågsockar i dubbel bemärkelse. De är stickade på tåget till och från jobbet.

De är lätta och roliga att sticka, och blir ganska söta. På ett korvigt vis. Jag har använt ett nystan rosamelerat Drops Fabel och stickor 2,5.

Så, vem ska då ha dessa skapelser? Jo, det är så att en god vän ska bli mormor snart. Och eftersom de redan vet att det ska bli en liten tös så tänkte jag ge sockarna till dem. Kanske jag sen få veta om de verkligen sitter så bra som utlovats.

Förra gången gick det sådär med att få med bilden i inlägget när det skickades vidare till Facebook. Käre maken fick rycka in och nu finns det en möjlighet att det fungerar. Håller tummarna för det.
Kan också passa på att berätta att sidan kommer att byggas om. Så snart jag hittar ett nytt tema som jag gillar. Maken tycker nog att jag är kräsen. Han har rätt.

Snart tillbaka!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Om garn i regnbågens färger och lite annat - morslillaylle.se 5 augusti, 2015 at 10:30

    […] experimenterande med färg och gråskalor håller jag nu på med att sticka ett par tågsockar och att sticka om vantarna Kallis Fragment. Igen. Mer om det en annan […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.