Stickat

Yllet stickar sockar

16 januari, 2015

Sockar

Detta är vad jag håller på med i väntan på att jag ska komma på hur jag ska göra med mitt liv. Eller, näe. Nu tog jag i. Inte mitt liv. Snarare med mina vantprojekt. Ja, jag har alltså flera projekt på gång. I huvudet. Men de vill liksom inte komma ut.

Så, under tiden stickar jag raggsockar. Tjocka, varma, goa raggsockar. De grå och vitrandiga som syns på bilden är klara vid det här laget. Det blev rätt fint med spiraleffekten som garnet ordnade alldeles av sig själv. Nu håller jag på med ett par brun/beige där garnet också gör en rolig effekt. Om något kan vara beige och roligt samtidigt. Det är ju frågan. Garnet är Falk garn Sport. Jag befriade Coop från några nystan när de sålde ut förra året. Fast jag inte behövde. Men säljer de till halva priset så kan i alla fall inte jag stå emot.

I helgen hoppas jag det bli fotoväder. Det är roligare att fotografera projekt i dagsljus, utomhus, än inomhus i glödlampeljus. Förra helgen var det i och för sig dagsljus, men på grund av Egon, stormen, var det uteslutet att fotografera utomhus. Sockarna hade varit långt borta innan jag ens hunnit få upp kameran. Jag såg ju vad som hände när jag slängde ut granen genom dörren. Granen for ut, men barren for tillbaka in. I hela hallen. Det borde jag kanske begripit att det skulle göra.

Förresten. Nu är det vår. Vet ni det? När julen slängts ut så köper jag hem tulpaner och ställer på bordet. Då är det vår. Eller, jag låtsas att det är det. Förr eller senare fungerar det, jag menar, det blir ju vår varje år. Till sist.

Men näe. Nu ser jag. Jag har glömt en röd ljusstake framme. Den får jag också ta bort. SEN blir det vår.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.