Stickat

När man fått får på hjärnan

6 januari, 2016

Baa-Ble-Hat

Den här mössan har jag haft på hjärnan sen i våras nångång. Det är det officiella mönstret för Shetland Wool Week 2015 och finns att hämta gratis på Ravelry. Jag hade inte tillgång till originalgarnet så jag har letat efter ett lämpligt ersättningsgarn. Det blev till sistSandnes Peer Gynt. Tjockleken är nog rätt ok, tror jag. Mössan passar iallafall. Men, det skulle nog inte skada med ett aningens tjockare garn. Ska absolut prova en gång till när jag hittar ett lämpligt garn. Det hade varit kul att prova originalgarnet men vi får se. Jag vet inte alls hur det känns. Om det är stickigt eller så.
Hursomhelst. Jag är så nöjd med min nya mössa.  Den har varit klar i några veckor, men först nu har kylan kommit så jag har användning för den. Minus 10 igår, och idag när vi tog en kort promenad var det -6 grader. Den har verkligen gjort sitt jobb. Varm och mysig är den.

Utöver detta då? Tja. Det har varit jul och nyår. Många lediga dagar med möjlig sticktid och jo, visst har jag stickat en del. Men jag blev sjuk precis innan nyår och har varit mer eller mindre däckad sen dess. Jag har stickat lite korta stunder, men orken har inte funnits. (och DÅ är det illa..)

Nu är jag lite bättre. Hoppas jag. Återstår att se om jag får sova något inatt, eller om jag ska få sådär ont i magen igen. Snälla, håll tummarna för mig nu. Vad jag stickat på får jag återkomma till. Jag försökte fotografera det häromdagen, men varje gång jag lagt ut det lite snyggt blåste det till så jag fick jaga garn och projekt över altanen. Jag gav upp.

Lite fakta om mössan kan jag ialla fall bistå med;

Mönster: Baa-Ble Hat av Donna Smith
Stickor: 5 mm rundsticka. Mönstret säger 4mm och 4,5 mm, men jag stickar rätt tajt så jag får alltid gå upp lite i storlek
Garn: Sandnes Peer Gynt.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Kan man ha för många vantar? - morslillaylle.se 10 maj, 2017 at 07:45

    […] veta var jag hade dem när det blev kallt igen. Jag har fortfarande inte hittat dem, och inte min fårmössa heller, och inte mina Dorisvantar och inte Den hemmelige hagen-vantarna heller. Ja, det är säkert […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.