Stickat

En färdig filt!

6 maj, 2023

vivid blanket

 

Äntligen! Nu är den klar! Vivid blanket av TinCan knits.

Rutorna har tjänstgjort som tågstickning när mina andra projekt varit för skrymmande att ta med i väskan och de har faktiskt varit färdigstickade ett tag, men det där med att sätta samman dem…. det var en uppförsbacke som heter duga. Först skulle rutorna blockas och trådar fästas. Sen skulle jag fundera ur hur de olika färgerna skulle placeras i förhållande till varandra. Det tog sin tid. Just det momentet ville jag göra i dagsljus så att jag verkligen såg de rätta färgerna.

Ett par kvällar tog det sen att virka ihop dem, och att repa upp och virka om det som blev för tajt. Och sen fästa fler trådar…

Jag funderar på om jag ska sätta igång en till, enbart i restgarn denna gången. Fast det ljusa som ramar in rutorna får nog vara samma genom hela filten annars blir det nog för rörigt. Tycker åtminstone hon med kontrollbehovet. Så något lite i garnväg behöver inhandlas i så fall. Det tål åtminstone att tänka på en stund.

Igår beställde jag mig en ny garnvinda, förresten. Den jag haft i över 10 år börjar kugga över, så jag antar att jag slitit ut den inuti. Denna gången blir det en lite finare. I trä, minsann. Och garn beställde jag. Lika bra att vara ärlig och tydlig. Jag beställde garn igår. För jag behövde ljusbeige att hålla dubbelt tillsammans med mitt tweedgarn i Dot Sweater som jag längtar efter att lägga upp. Det KAN vara så att det utöver det ramlade i ett par nystan sockgarn, Juniorraggi från Järbo, för det har jag aldrig stickat med. Och så beställde jag en ny masktäthetsmätare för min gamla har rymt. Jag hittar den åtminstone inte. Troligen har den tagit med sig min färgkarta för Raumas mohairgarn, för det är också borta. Hoppas de har roligt tillsammans, garnkartan och masktäthetsmätaren.

Fakta:

Garn:  Woolevo Baby Merino
Stickor:  4 mm rundsticka
Mönster:  Vivid blanket av TinCan knits

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.