Stickat

Färdiga eller inte?

25 september, 2016

angelas-mittens

Minns ni vanten som inte fick någon tumme?  Det har den fått nu. Och en vantkompis, också den med tumme. En högervante och en vänstervante, dessutom. Inte illa va?  Nu funderar jag på om de är färdiga eller inte. Min plan var att fodra detta paret genom att sticka en innervante också. Jag har ett par nystan av nån cashmereblandning som förmodligen skulle passa fint, men jag vet inte. Det blir som att sticka ett helt par till då, och det vet jag inte om jag har lust till. Och tänk om jag glömmer tummarna igen, eller får dem på helt fel sida? Å andra sidan avskyr jag verkligen att frysa och dubbla vantar måste ju värma bättre än enkla.

Medan jag velar ligger de i högen för halvfärdiga projekt. Inte ens trådarna är fästa än och inte är de tvättade och borstade heller. Jag måste ta mig i kragen och göra färdigt. Verkligen. Detta är ju inte det enda som är halvfärdigt, och UFO (unfinished objekts) vill jag inte att det ska blir fler. Den röda klänningen jag nämnt tidigare har inte heller kommit längre. Halvfärdig den med. Själva stickandet är klart, det är monteringen som tar emot.

Istället börjar jag på nya projekt. Hela tiden. Hade det varit nyårsafton snart så skulle jag gett ett nyårslöfte om att börja färdigställa mina saker. Å andra sidan är det nog tur att det INTE är nyårsafton för jag hade antagligen inte hållit mitt löfte ändå.  Kanske kan jag lova att jag ska ta tag i ett halvfärdigt projekt och åtminstone fästa trådarna så snart jag kommit hem från veckans jobbresa? Ja, så får det bli. Jag lovar att kanske göra det. Bra tänkt där.

Jag velar vidare lite till, men info om vantarna ska ni få åtminstone. Inget att vela om där.

Mönster: Angela’s mittens. Gratismönster på Ravelry
Stickor:  2,5 mm
Garn:  Tvåtrådigt ullgarn från Klippans yllefabrik.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.