Stickat

Giveaway

9 juli, 2018

Giveaway Ritos

Semester! Äntligen semester. Visst är det märkligt att man varje år lyckas pricka in semestern precis när man absolut inte skulle orka en enda dag till?

I förra veckan var det halv panik över några grejer som var tvungna att vara klara och sända till kund innan jag gick på semester, och givetvis krånglade det. Såklart. Men grejerna gick iväg och jag gick hem på semester, så allt är väl. Andas lugnt. Slappna av. Låt pulsen gå ner. En liten stund med stickorna varje dag så ordnar sig allt. (Jaja, kanske inte så liten stund då. En aningen större stund, kanske)

Men det hände roliga saker också precis innan semester! Jag fick ett mail från RITO.se med ett erbjudande om garn till en giveaway. Jamen självklart! Självklart vill jag ge bort garn till er. Så jag funderade och funderade. Och funderade lite till, och nu är det dags! Det passar dessutom extra bra just nu eftersom vi nu är över 600 följare på Facebook och vi när väldigt nära 150 på Instagram.

Garnet är ett bomullsgarn märkt med Öko-tex, 176 meter per 50 gram. Jag hade lite svårt att bestämma mig för om jag skulle ge alla nystanen till en och samma mottagare eller om jag skulle dela upp det på fler, så jag frågade Fejjan och Instagram. Överväldigande majoriteten tyckte det var bättre att glädja flera och så får det bli. Så här tänker jag.

Det kommer att bli tre paket som går till tre olika personer. Dessa paket kommer att innehålla tre nystan bomullsgarn från RITO.se (två färgade och en natur), ett passande mönster på grytlappar (Morslillaylle)  några stickmarkörer och en progresskeeper från Morslillaylle, en linjal/sticktjockleksmätare jag köpte på Söstrene Grene och kanske någon ytterligare överraskning. Visst låter det fint!

Det finns ett grönt paket, ett rosa paket och ett blått paket.

Så, vad ska ni göra för att ha chansen att kamma hem en av dessa godbitar?

 • Kommentera i detta inlägget och berätta för mig vilket ditt favoritprojekt för sommarstickning är, och varför.
 • Följ morslillaylle på Facebook eller Instagram.
 • Om du har lust att dela inlägget (eller tagga vänner på Instagram) så att fler får chansen så gör gärna det, men det är inget krav.
 • Sista dagen att delta är fredag 13 juli 2018.

Vinnarna kommer att tillkännages här på morslillaylle.se så håll utkik! Jag kommer också att skriva på Fejjan och Instagram när det är dags,, men vinnarna står endast här på bloggen. Juryn består av mig.

Jamen då så! Då kör vi!

Jag lovar att återkomma med ett vanligt inlägg också snart, för jisses vad jag stickat den senaste tiden.

Giveaway blue Giveaway green

 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Carina Eneroth 9 juli, 2018 at 08:40

  Att få planera för höst o vinter . Köpa garnet o välja mönster o färg. Sticka provlapp .
  Och sen återgå till linnet i linne som inte blivit klart för att det är för varmt!

 • Reply ida 9 juli, 2018 at 08:42

  Sticka strumpor är min favorit så man har ett gäng till hösten och vintern.

 • Reply Lena Engdahl 9 juli, 2018 at 09:08

  Jag stickar mönstrade vantar av den anledningen att det kan ta den tid som det tar.

 • Reply Britt Eklund 9 juli, 2018 at 09:27

  Jag stickar vantar,strumpor o grytlappar. Mina händer värker så det blir små saker som kan bli klara någorlunda snabbt.

 • Reply Christina Svedberg 9 juli, 2018 at 09:48

  Jag försöker sticka färdigt sånt som blivit liggande. Men det blir alltid något nytt som jag hellre vill sticka ?

 • Reply Elaine Fribyter 9 juli, 2018 at 09:59

  För mig blir det ofta mindre projekt och ofta i bomull eller lin på sommaren. Små och ickevarma att ha i knät i sommarvärmen. Men det slinker in ett sockprojekt emellanåt också ?.

 • Reply Helene Gustafsson 9 juli, 2018 at 10:04

  Sommarstickning är att dels avsluta påbörjade projekt dels mindre projekt som sockor och vantar som inte tar så stor plats och inte kräver så mycket koncentration utan bara avkoppling

 • Reply Anette 9 juli, 2018 at 11:15

  Sockar i alla olika storlekar. I sommar blir det från nyfödda till strl.46. En avkopplande stickning utan alltför mycket ”tänk”?

 • Reply Ulrika Scheller 10 juli, 2018 at 05:49

  Jag har precis stickst klart ett linne till mej själv . Men annars blir det mest sockar la upp till et par korta sommar sockar i bomull så fort linnet va klart . Skulle va roligt att pröva lite grytlappar med så fina färger på garnet .

 • Reply Gun Näsmark 10 juli, 2018 at 10:15

  Jättefint garn! Mitt favoritprojekt för sommaren är sjal, för då slipper man montering, vilket jag inte tycker är särskilt roligt. Ska börja med en ny snart om min tumme blir bättre , har artros så just nu känns det som hela tummen hoppat ur led, hoppas iaf på vinst.

 • Reply Camilla 10 juli, 2018 at 12:54

  Min favoritstickning på sommaren (och alla andra årstider egentligen, nen speciellt på sommaren) är en spetssjal! Gärna med pärlor och ett mönster där man ska vara på alerten hela tiden, men det kan lika gärna vara ett mönster som kräver mindre av en. Plus att man slipper montering och att fästa en miljard trådar. Men väljer man ett mönster av Stephen West så är det ändå en miljard trådar att fästa, fast på sommaren borde man ju ha tid till det om man har semester. Speckle & Pop av nämnda designer är en galen sjal som jag längtar efter att sätta stickorna i! Fast även Betula av Linnea Öhman. Den ska jag pimpa med pärlor!

 • Reply Ro-Mari'e Andersson 10 juli, 2018 at 01:04

  Om jag vinner skulle jag använda det till att sticka Binge grytlappar som är så fint. Håller på TT sticka en kofta i Bingemönster just nu.

 • Reply Eva Henrilsson 10 juli, 2018 at 07:59

  På sommaren är det bäst att sticka sockar eller andra mindre projekt. Skulle behöva sticka nya grytlappar. Bra att du påminde mig. Rosa grytlappar kunde vara snyggt.

 • Reply Elna 10 juli, 2018 at 11:57

  Jag tycker en tröja uppifrån och ned med raglanökning funkar jättebra på sommaren. När väl ökningarna är klara är det raksträcka på bål och ärmar som man kan göra var som…som badvakt, i bilen osv.

 • Reply Christina Germundsson 11 juli, 2018 at 11:38

  Mitt favoritprojekt är en sommarsjal eller sommarponcho till mig själv i silke eller silkesblandgarn, eller i lin… Jag brukar se fram emot sommarens projekt och planera in något som jag sen längtar med hela hjärtat till att göra och sen bära. Så när jag sen ser tillbaka på de olika somrarna så blir det – ”Jo förra sommaren gjorde jag den sjalen, men den sjalen är från 2016… Och 2014 är året när jag gjorde den ponchon…” Osv…??
  I år blev det dock något Helt annat, för i år är det sommaren när jag fortsätter att jobbar på min efterlängtade Afmaeli…? Mitt livs varmaste sommar, och jag jobbar på en Islandströja i LetLoopi….???
  Men jag är inte så produktiv på sommaren eftersom jag odlar Ganska mycket också, så jag behöver verkligen utnyttja alla tillfällen till att jobba på denna tröja som jag längtar enormt mycket efter när det blir kallare lite senare på året – denna min första islandströja…??
  Skulle jag råka till att (av en ”olyckshändelse?) vinna garnet så skulle jag önska mig den gröna varianten, om det går att önska, fast jag skulle bli så chockad av att vinna så jag skulle bli precis lika glad av både rosa och blå…??
  Tack för en rolig ”Giv-a-way”….?

 • Reply Christl Ahlinder-Larsson 11 juli, 2018 at 01:14

  Jag stickar just nu en poncho till min mamma.

 • Reply Elisabeth Engberg 11 juli, 2018 at 05:58

  På sommaren stickar jag gärna små projekt som vantar och sockar, då arbetet är lätt att ta med sig när man går in och ut och när man är på resa. Ull eller bomull spelar mindre roll. Ull fungerar också bra i värme.

 • Reply Marie Slättman 12 juli, 2018 at 09:08

  Stickar gärna koftor i glada färger på vintern blir det mest svarta saker. Älskar slätstickning i långa partier som jag sen pumpar på olika sätt.
  Min senaste utmaning blir att virka en Mochilla bag.

 • Reply Ann-Catrin Johansson 12 juli, 2018 at 04:23

  Hej!
  Härligt garn i fina färger.
  I år stickas det babykofta till min systers dotter och så försöker jag bli färdig med en sjal som jag hållit på med till och från i en halv evighet. Annars är sockor en favorit.

 • Reply Ann-Marie Persson 12 juli, 2018 at 04:24

  I år stickar jag på min festherweight cardigan. Lite stor att ta med sig nu så då blir det lite sockar som slinker emellan. Har testat Trekking sport. Ett underbart garn att sticka med.

 • Reply Pernilla Åkesson 12 juli, 2018 at 07:20

  Mitt favoritprojekt är små stickade djur från Little Cotton Rabbits. Snabbstickade delar men monteringen är inte så rolig… Passar bra som present till vem som helst.

 • Reply Gunilla (September) 13 juli, 2018 at 05:09

  Vilken fin giveaway!

  Koftor, det gillar jag att sticka på sommaren i stugan. De är nästan alltid i ull, och i år är det åter en Loppa (av Pinneguri) på stickorna.
  Tunna sockor är också rolig sommarstickning. Och vantar i fina färger.

 • Reply Lisbeth 13 juli, 2018 at 07:00

  Min favorit är sticka småprojekt som strumpor som kan värma till vintern!☃️ Både gillat och delat! ❤️

 • Reply Betina 13 juli, 2018 at 03:21

  För ett par somrar sedan stickade jag ett linne, ”Hane”, i lin från Kalinka. En helt perfekt sommarstickning! Såpass att linnet liksom bara fortsatte av sig självt och vidareutvecklade sig till en klänning istället ?. Annars tycker jag det är mysigt med små projekt som lätt kan följa med på utflykter – sockor, grytlappar. Och gärna i bomull eller lin!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.