Stickat

Om svårbedömda garnnystan

15 juni, 2016

Rosa-sockar

Flerfärgat garn är väldigt svårbedömt när det ligger i ett nysta eller en härva. Eller svårtolkat är kanske ett bättre ord. Jag har gått på många nitar där garnnystat eller härvan varit helt underbart vacker, men när jag börjat sticka med det blev det mest kattskit. Nej, inte bokstavligen, men de vackra färgerna från nystat blandar sig på något mycket märkligt sätt och blir bara brokigt. Efter alla dessa nitar trodde jag i min enfald att jag nu lärt mig och blivit hyfsat bra på att bedöma hur det kan bli som stickat. Det kan jag meddela att jag alltså inte blivit. Nix pix.

Vid senaste besöket hos kära svärmor skulle jag inom Börjes och köpa lite bröd och pålägg till henne. Garnhörnan skrek som vanligt på mig och jag gick en sväng. Jag brukar inte hitta något där så det kändes riskfritt. Sockgarnet skrek speciellt högt denna gången och jag bestämde mig faktiskt för att köpa garn till två par. Jag hittade ett rosa/lingonåmjölk/grått garn som var prydligt randat i nystat. Det blir snygga självrandade sockar. Tänkte jag. Och så hittade jag ett himmelsblått melerat garn som helt uppenbart bara skulle bli melerat. Trodde jag.

Strumporna ovan är stickade i det ”randiga” rosa garnet. Jo tjena, vad randigt det blev, men det blev snyggt ändå. Pin Stripe-mönstret är riktigt bra när man behöver rädda brokigt garn.

Strumporna nedan är stickade i det ”melerade” blå garnet. Du ser ju. Det garnet behagade blir randigt.

Man får lära sig ödmjukhet på olika sätt. Jag vet alltså nu att jag inte blivit bra på att bedöma hur garnet blir som stickat. Man lär sig den hårda vägen. Som alltid.

Fakta om projekten ska jag ju också bjuda på;

Rosa sockar
Garn; Falkgarn Sport
Stickor; 4 mm strumpstickor
Mönster; Jag använde mönstret på skaftet från Pin Striped Socks, men stickade själva sockan på frihand

Blå sockar
Garn; Falkgarn Sport
Stickor; 4 mm strumpstickor
Mönster; Thuja

Bla-sockar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.