Stickat

Elefantmössa, vantar och en syltburk

21 augusti, 2013

Williams mössaWilliam behövde mössa och vantar. Ja, inte än kanske, men det blir snart kallt. Eller.. snart och snart. Nångång blir det kallt, jag lovar!
Jag fick lite garn över efter hans elefantkofta och tänkte att ett par vantar och en öronlappsmössa vore fint. Vantarna fick nöja sig med ränder, men mössan skulle minsann ha samma mönster som koftan.
Improviserade först ihop en mössa om blev väldigt liten. Skulle på sin höjd passa en liten docka. Repa upp och så på det igen bara.
Jag började med snörena, stickade I-cord i ca 15 cm och övergick sen till  rätstickning och ökade tills öronlapparna var lagom stora.
Började på själva mössan och stickade först resår, stickade sen ihop öronlapparna med mössan och fortsatte sen med slätstickning. Anpassade så att elefantmönstret passade till maskantalet och tog sen ihop upptill när mössan verkade lagom lång. När jag hade ett fåtal maskor kvar så fortsatte jag några centimeter till så att det blev en tipp längst upp.
Jag tror inte Ikea menade att deras syltburkar skulle användas så här, men de fungerar väldigt bra till att spänna ut små babymössor på tork.

Williams vantar

Vantarna stickade jag bara randiga med resår ytterst.
Jag skrev ner hur jag gjorde med både mössa och vantar så en vacker dag blir det säkert renskrivet och utlagt här.  Eller.. kanske snarare en regnig dag tror jag.

Over and out!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Stor och liten - morslillaylle.se 25 september, 2013 at 06:55

    […] trots att jag kanske kunde valt något mer crazy. Jag tänkte att de kanske kan passa bra till Elefantkoftan och mössan.  Jag är heeeeeeeeeeeeelt säker på att William behöver fler varma sockar i vinter, i gladare […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.