Stickat

Stor och liten

25 september, 2013

stor och liten sockaVarma, goa raggsockar i sprudlande, klara färger. Eller nåt.

Pappa önskade sig ett par varma, goa raggsockar. Grå skulle de vara minsann och det kommer han att få. Tycker det är ganska vackert med raggsockar i traditionellt garn. Det SKA liksom vara melerat, gärna i grått och vitt. Jag har använt Svarta Fårets raggsocksgarn och det gick åt ungefär 2 ½ nystan.

Till William gjorde jag ett i Drops nya tillfälliga garn i alpaca, ull och lin. Underbart mjukt och varmt blir det ju eftersom det är stor del alpaca. Det luddade en hel del när jag stickade dock. Ett nysta räckte ganska precis till ett par i lagom Williamstorlek.
Även här blev de gråa trots att jag kanske kunde valt något mer crazy. Jag tänkte att de kanske kan passa bra till Elefantkoftan och mössan.  Jag är heeeeeeeeeeeeelt säker på att William behöver fler varma sockar i vinter, i gladare färger. Men jag tänkte att hans kära mamma kan få vara med och bestämma färg där.

Jag har tänkt överlämna båda paren till helgen när vi firar pappas födelsedag.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Willes raggsockar - morslillaylle.se 29 december, 2014 at 08:00

    […] är Svarta Fårets raggsocksgarn och det är faktiskt rester från pappas raggisar som jag gjorde förra året. Så, nu har morfar och barnbarn precis likadana sockar. Förutom […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.