Stickat

Den är klar!!

28 juli, 2013

Hilmas koftaHilmas kofta är klar!
I ärlighetens namn så har den varit nästan färdig sedan i tisdags (väldigt nästanfärdig, faktiskt) men eftersom vi var på äventyr på Tjörn ett par dagar så har den fått vila.
Fäste trådarna igår, tvättade den och la den på tork. Idag har jag sytt i mina kära morslillaylle-knappar.
Nu återstår bara själva överlämnandet. Det ser jag fram emot!

Mönstret jag använde är från Drops. (här) Jag använde nästan fem nystan av Drops Safran, ett garn av egyptisk bomull som jag stickat många barn/baby-koftor av. Det håller formen väldigt bra, trots många tvättar.

Nu är det bara att dyka i min hög med UFO (nej inga utomjordingar utan UnFinished Objects) Vantarna jag påbörjade i förra veckan t.ex. Är inte helt nöjd med dem. De blir alldeles för stora och så är jag faktiskt inte vän med alla färgerna. Det lutar nog åt att jag repar upp en del av det och stickar på tunnare stickor. Det är bara att inse.. de blir inte klara när de ska, men hellre att de blir bra än att jag forcerar det hela och sen bara retar mig på dem.
Japp, så får det bli.. tror jag.. kanske..

I´ll be back!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Cissi 28 juli, 2013 at 11:03

  Åhh vad fin den är! Vi får höras om en dag att ses. Kramar

  • Reply Catarina 29 juli, 2013 at 10:03

   Ja det gör vi! Jag har semester denna veckan också, sen är det kvällar som gäller 🙂
   Kul att du gillar den!!
   Kram!

 • Reply Stickat - Lillasysterkofta - morslillaylle.se 4 maj, 2016 at 06:05

  […] såna i olika storlekar och färger tidigare. Både till allrakärastesysters Elsa och så är Hilmas kofta faktiskt av samma […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.