Stickat

En (själv)lysande mössa

10 december, 2014

ear-flap-hat

Jamen, det här blev ju bättre! Men att fotografera inomhus när det är becksvart ute blir sådär. Så ha överseende med fotot.

Jag hittade ett par nystan nästan självlysande orange garn i  mitt lager. Trodde faktiskt jag satt sprätt på allt när jag gjorde den rutiga mössan, men det hade jag alltså inte.
Förra gången jag stickade Garter Ear Flap Hat använde jag ett för tunt garn. Denna gången är det för tjockt. Egentligen. Men det löste jag genom att sticka en storlek mindre. Jag provade också att använda en rundsticka istället för strumpstickorna och slapp de fula övergångarna mellan strumpstickorna. Lite tricksigt blev det när varven blev för korta för rundstickan, men det gick det också. En bra övning i magic loop.

Längst upp bytte jag ut tofsen mot en bit stickad i-cord. Bara fortsatte med de sista fyra maskorna ett tag till. Jag tyckte det passade bättre just här.

Frågan är om jag vågar skicka denna färgglada skapelsen till allrakärasteminstasysteryster nu. Färgen kanske inte faller helt i smaken, men en sak är säker. Pågen lär synas när han är ute!

Nu, över till vantstickande igen.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.