Stickat

Rapport från en teststickningssommar

9 september, 2018

teststickning

Som jag skrivit tidigare så har denna sommaren gått i teststickningens tecken. Det har blivit några par, kan man säga, och det har varit så roligt och lärorikt.

Hela galenskapen började i början av juni när jag var på väg med tåg till min äldste sons examen. Helt plötsligt hade jag anmält mig som teststickare till Beatrice Olssons sockar Engineered summer socks och som om det vore meningen hade jag både passande orange handfärgat garn och stickor i bagaget. För alla har ju lite reservgarn och stickor i bagaget. Det vet man ju.

Beatrice hade länge klurat på en häl som skulle göra att även kortsockar sitter som de ska på foten. Nu skulle jag testa dem och mönstret skulle läggas ut på Ravelry. Vi hade en del mailkontakt under den helgen, medan jag läste mönster och stickade så snart jag hade en stund över. Strumporna stickas från tån och det gör jag inte speciellt ofta. Det beror framförallt för att jag inte hittat en tåuppläggning som håller måttet och en avmaskning som blir bra. Det har jag nu. Tåuppläggningen i Beatrices mönster var helt ny för mig så jag muttrade nog en del innan jag fick det som jag ville, men så bra det blir! Och det är faktiskt inte svårt alls, man läser innantill, tittar på bilder och så gör man precis som det står. Resultatet blev ett par supersöta korta sockar med en liten spetskant längst upp, och hälen sitter superbra!

När sen Beatrice erbjöd mig även testa hennes Lace Engineered socks tvekade jag inte en sekund. Samma fenomenala häl fast denna gången med spetsmönster på ovansidan. Nu hade jag ju fått kläm på tåuppläggningen så den var plättlätt och spetsmönstret var inte så svårt, bara lite klurigt. Det är äkta spets med spetsstickning på varje varv, så blir inga vilovarv, men håller man bara tungan i rätt mun så fungerar det fint. Garnet jag valde var nog inte det bästa för spetsstickning dock, det visar inte riktigt spetsen från sin bästa sida. Innan jag bestämde mig för det gråa glittriga garnet provade jag flera olika varianter. Inget av dem blev bra. Speciellt illa blev ett grönt tweedgarn, som verkligen inte ville bli spetssockar. Det garnet har jag bråkat med flera gånger, det har vägrat berätta vad det vill bli.

Jag beklagade mig lite över mitt gröna garn och Beatrice berättade att hon hade ett perfekt mönster till det garnet. Jamen, då så! Då testar jag väl ett mönster till! Och hon hade så rätt! Mitt gröna tweedgarn bestämde sig plötsligt att det ville bli ett par korta sockar med stora hjärtan på, och så blev det! Jag är supernöjd med dem och spetshjärtanen var tillräckligt enkla för att passa som tågstickning för mig. Hurra!

Men, jag har teststickat mer än så här! Det återkommer jag om en annan dag.

För att ni ska se de olika sockarna ordentligt finns foton på dem separat längst ner på sidan, och lite fakta ska ni givetvis också ha.

Orange sockar:
Garn: Garnlyckas sockgarn
Stickor: 2,5 mm Knitpro Symfonie Wood
Mönster: Engineered summer socks av Knitritious (Beatrice Olsson)

Grå glittersockar:
Garn: Glittrigt sockgarn från Limmo Design. Ja tror färgen heter Åska.
Stickor: 2,5 mm Knitpro Symfonie Wood
Mönster: Lace Engineered socks av Knitritious (Beatrice Olsson)

Gröna hjärtesockar:
Garn: 
Tant Koftas sockgarn
Stickor: 2,5 mm Knitpro Symfonie Wood
Mönster: Big Hearts Engineered socks av Knitritious (Beatrice Olsson)

engineered heel engineered lace socks big hearts socks

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Sjöjungfrusockar - morslillaylle.se 23 september, 2018 at 09:16

    […] några veckor sen berättade jag om hur min galna teststickningssommar startade och om de tre sockar jag teststickade åt Beatrice Olsson, Knitritious. Har du inte kollat […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.