Stickat

Vita muddar och lyxig mössa

22 januari, 2014

 

HandledsvärmareDe här muddarna, eller handledsvärmarna, har jag gjort efter ett mönster i boken Varmt & Stickat. Samma bok som jag använde till tröjan som prins E fick.  Jag använde lite rester av Drops Baby Alpaca Silk så de blev väldigt mjuka, men ganska så stumma. Men, efter att ha tvättat och töjt dem lite så blev de rätt bra.
Och som vanligt med muddarna jag stickar så finns det en fin tösabit som behöver dem. Även dessa har hon förbarmat sig över och de tycks inte klia allt för mycket. Inte mer än att man kan vänja sig.

Nu blir det film och stickning. Några varv på äldste sonens mössa blir det. Ett evighetsjobb känns det som, men garnet är sååååååå mjukt så det är en fröjd att sticka ändå. Garnet är ett lyxigt kashmir-garn jag beställde i våras. Två 25-grams härvor köpte jag och jag har oroat mig lite för att garnet inte ska räcka. Men.. hittills har jag använt 14 gram och har kommit rätt långt på den. Återkommer med bilder senare.

Filmtajm!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.