Stickat

Tröja till Prins E

3 december, 2013

bok Varmt o StickatPrins E har blivit så stor att han i år sålde jultidningar för första gången. Som moster måste man då ställa upp och köpa lite av honom. Eller.. måste och måste… moster VILLE köpa något av honom.
Detta något var bl.a. boken på bilden ovan, Varmt och Stickat av Eva Trotzig och Erika Åberg . Ja.. den handlar om stickning. Är någon förvånad??
Nå, det är en jättefin bok och i den finns bland mycket annat en tröja som jag direkt såg att den skulle vara PERFEKT till Prins E. Om man ska vara riktigt ärlig, och det ska man väl, så har han faktiskt ett antal stickade saker tillgodo jämfört med lillasyster Prinsessan E.

Så, jag köpte garn och drog igång projektet med Valdartröjan från ovan nämnda bok och i förra veckan blev jag klar med den. Prins E hade fått prova den ett par gånger under vägen för att avgöra hur långa ärmar och hur lång kropp det skulle vara på den, så helt överraskad blev han ju inte när han fick den. Men herregud så glad pågen blev! Han drog den på sig (bakåfram först, men vad gör det) och ville sen inte ta av den igen. Det lär till och med vara så att han la den bredvid sig i sängen när han skulle sova. Gullplutten.. (säg för all del inte till honom att jag kallade honom det, han är ju stor!).

Justja, en bild på skapelsen också var det ju. Så här blev den! Jättehärlig tröja. Såna blir det nog fler av, eller hur Prins E?
Valdartröja

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Stickat - Vita muddar och lyxig mössa - morslillaylle.se 22 januari, 2014 at 02:29

  […] har jag gjort efter ett mönster i boken Varmt & Stickat. Samma bok som jag använde till tröjan som prins E fick.  Jag använde lite rester av Drops Baby Alpaca Silk så de blev väldigt mjuka, men ganska så […]

 • Reply Stickat - Livsfarligt! - morslillaylle.se 27 januari, 2014 at 07:52

  […] förrän i maj. Av koftan, alltså. Syskonet kommer nog lite tidigare, tror jag. *  Vill göra en Valdar-tröja till åt prins E. Ska bara hitta garn i nån kul färg. * Och så vill jag väldigt gärna prova de […]

 • Reply Erika 22 april, 2014 at 04:11

  Hej! Åh vad roligt det är att se saker uppstickat ur vår bok! Min Valdar fyllde 10 häromdagen och älskar verkligen sin tröja (även om jag fick förlänga den under bokskrivandets gång) Än en gång, vad roligt att se – det blir plötsligt så verkligt. Fint!

  • Reply Catarina 22 april, 2014 at 06:46

   Hej Erika!
   Det är verkligen en härlig tröja! Tröjan är högt älskad av sin mottagare. Letar efter ett lämpligt garn för att göra en ytterligare en Valdar-tröja till E. 🙂

   Tack för att ni delade med er i den fina boken!

   /Catarina

 • Reply Stickat - För det är jag värd! - morslillaylle.se 10 december, 2015 at 09:19

  […] och då vill man ju stödköpa lite. Eller hur! Förra året (tror jag det var) köpte jag boken Varmt & stickat. Älskar den. I år fanns det två stickrelaterade böcker att välja på. TVÅ! Och vaddå välja? […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.