Stickat

Födelsedagspresentstickbok

1 mars, 2017

Egentligen behöver jag nog inte fler stickböcker. Egentligen. Men det är så svårt att låta bli!

Jag fick ett presentkort på Akademibokhadeln när jag fyllde år i höstas, och jag har funderat mycket på vad jag skulle köpa för det. Eftersom jag fyllde en nolla så ville jag inte lägga slantarna på slitåslängpocketar utan något mer varaktigt. Något som jag kan komma ihåg att jag fick i födelsedagspresent. Detta är vad det så småningom blev.

Mitt huvud fylls av idéer varje gång jag bläddrar i den, men än har jag inte gjort verklighet av någon av dem. Varför vet jag inte. Kanske har inte huvudet bearbetat det klart. Det kommer nog. Under tiden bläddrar jag och njuter av alla fina bilder och av alla idéer som tumlar runt i min hjärna.

Min sticklust har kommit tillbaka också, förresten. Den tog nog bara lite semester, för den är tillbaka med oförminskad styrka. Härligt! Ett par vantar och två par strumpor har jag färdigställt sen dess. Ja, vantarna var i ärlighetens namn påbörjade innan sticklusten tog semester, men de räknas ändå. Tycker jag. Idag har jag fäst trådar på allihop och som uppmuntran hade jag ett glas vin som sällskap. Vid det här laget befinner sig sällskapet på insidan. Vinet, inte glaset. Jag återkommer med mer info om projekten när jag kunnat fotografera dem i dagsljus. Det där med dagsljus är ett dilemma på vinterhalvåret eftersom det är mörkt när jag går till jobbet och mörkt när jag kommer hem. Det får bli fotografering på helgen, men då kan man ge sig sjutton på att den antingen ösregnar eller blåser halv storm på tvären. Eller båda. Men nu går det åt rätt håll. Snart kan jag hinna fotografera även på kvällarna.

Nähäpp! Nu kliar det i fingrarna. Ny färgkombination till ett par vantar är framtagen och ett eventuellt mönster ligger snyggt och prydligt på datorn. Spännande!

I´ll be back!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.