Mina mönster Stickat

Hovdala, berättelsen om hur en cowl blev till

23 december, 2019

Hovdala cowl

Att skapa egna mönster och beskrivningar tar tid. Från idé till färdigt mönster kan ta allt från någon månad till flera år! Allt beror på hur länge något behöver gro i hjärnkontoret innan det är redo att sättas på pränt.

Det du ser här är en halskrage, cowl, eller vad du vill kalla det som började gro i min hjärna i somras. Ja, jag vet. På sommaren behöver vi ingen cowl men ändå ville den bli till. Jag ritade, suddade, ritade igen. Och suddade igen. Ni fattar. Det tog lite tid, trots att det inte ser speciellt komplicerat ut. I mitt huvud fanns en bild som jag försökte få ner på ett rutat papper och med envishet och ett rejält suddgummi så lyckades det till sist. Sen skulle beskrivningen skrivas ihop och de här två exemplaren skulle stickas upp. Den högra är stickad av garn jag hade i mitt garnförråd, det ljusa är färgat av Cecilia på Humlalyckan och det mörka är ett garn från Moods of colors vill jag minnas. Jag älskar de knalliga tweedplupparna!

Den vänstra är stickad i lite tunnare handfärgat garn som Beatrice på Knitritious yarns skickade till mig just för det här ändamålet. Tack! Har du inte sett hennes garn tidigare så ta dig en titt i hennes webshop när hon öppnar igen efter julhelgerna. Beatrice är en fantastisk garnfärgare och vän.

I mitten av december släppte jag ut mönstret i full frihet i lucka 11 i Stickdesigners adventskalender på Instagram. Det är alltid spännande och lite läskigt att se hur ens baby tas emot i den stora, vida världen.  Följer du inte Stickdesigner på Instagram tidigare, så rekommenderar jag att du gör det. Det är inte bara vid adventskalendertider kontot är igång, utan där dyker upp trevligheter lite då och då.

Så, är du sugen på att sticka den? För ett riktigt snabbt projekt väljer du det tjockare garnet, ca 200 meter/100 gram (DK weight) och vill du ha den lite tunnare så väljer du ett garn med ca 300 meter/100 gram (sport weight).

Fakta:

Garn:  Till den tjockare varianten kan du använda Knitritious M200 och till den lite tunnare varianten kan du använda Knitritious Msock sport t.ex. eller vilket garn du vill som ger rätt stickfasthet.
Stickor:  Jag använde 3,25 mm till den tunnare och 4 mm till den tjockare, men det där kan skilja en del så prova dig fram.
Mönster: Hovdala av Mors lilla ylle (jepp, det är jag) och det finns tillgängligt på Ravelry.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.