Stickat

Kalajoki eller Lagan?

22 juni, 2014

Kalajoki
Äntligen är allrakärasteminsta systers sockar klara. Jag har nämnt dem ett antal gånger i tidigare inlägg, men detta är första bilden på dem. Mönstret heter Kalajoki och lär vara inspirerat av en flod i Finland som heter just Kalajoki och som snirklar sig fram genom landskapet precis som mönstret gör på sockarna.
För min del döper jag dem nog till Lagan då, eftersom det är i närheten av den jag är uppväxt, och det är även nära den som allrakärasteminsta syster bor. Och Lagan snirklar sig också fram, faktiskt.

Tårna ser lite konstiga ut på den här bilden. Det beror på att de är alldeles för stora för mig så den anatomiskt utformade tån kommer inte alls till sin rätt. Det gäller att få högerstrumpan på höger fot och vänsterstrumpa på vänster, annars blir det ännu märkligare.

Om jag kasar längst fram i sockarna så det blir en påse vid hälen istället så ser det mer rätt ut. (vid tårna alltså)
Kalajoki fot

Garnet jag använt är Drops Fabel, och färgen är allrakärasteminstasysters favoritfärg har jag hört.

Kan ju också säga att det var bra mycket svårare att fotografera strumpor på mina egna fötter än jag tänkte mig. Vinkeln blev helmärklig  Fick chansa lite, så det blev en del riktigt dåliga bilder. Men, ett par som var ok blev det åtminstone.

Nu ska jag blunda med ena ögat, hålla tummarna och trycka på Publicera-knappen. Sen får vi se om allt havererar eller om det verkligen blir ett inlägg av det.

Håll nu tummarna!!

Eller, nä.. det behöver ni ju inte, för om ni läser detta har jag redan tryckt och inlägget är publicerat. Och om ni inte läser det så har jag inte lyckats publicera och då vet ni ändå inte om att ni behöver hålla tummarna.

Ses en annan dag!

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ida 2 juli, 2014 at 07:41

  Kommer passa perfekt när den där hösten knackar på dörren om några månader;-)

  • Reply Catarina 6 juli, 2014 at 10:03

   🙂 Det hoppas jag, men som du säger.. hösten får gärna vänta några månader 🙂
   Kram!

 • Reply Stickat - Williams fårkofta - morslillaylle.se 17 juli, 2014 at 08:01

  […] leverans till allrakärasteminstasyster och hennes lillprins. Passar även på att skicka med Kalajokisockarna så att hon är rustad när hösten kommer. Fast det dröjer ju länge tills […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.