Virkat

Kruxet med Tux

21 september, 2017

Tux virkad pingvin

Den här krabaten har jag bråkat med länge. Han ser snäll och fredlig ut, men han har inte varit lätt att handskas med. Det ska jag villigt erkänna.

Jag virkar inte speciellt ofta längre, och framförallt inte amigurumi. De är jättefina och jag blir ofta sugen, men det brukar innebära en väldig massa montering och det har jag inget vidare tålamod att göra. Det blir sällan som jag vill att det ska se ut och så hamnar projektet längst ner i projektkorgen.  Undantaget har varit de små ugglor jag virkade för några år sen. De gillade jag att göra för de innebar inte så mycket montering.  I detta fallet har det gått sisådär åtta-nio månader från att jag i ett svagt ögonblick sa till en tidigare kollega att Javisst kan jag virka en Tux till dig och under den tiden har stackarn hamnat längst ner i projektkorgen ett antal gånger. Och länge.

Jag envisades med att starta nya projekt istället för att göra färdig honom. Eller är Tux en hon, förresten? Vi bestämmer det! Till mitt försvar måste jag säga att jag faktiskt fick ont i fingrarna av att virka henne. Det är alldeles sant! Och därför var jag tvungen att vila från virknålen och då starta nytt projekt. Med stickor. Till slut insåg jag att det irriterade mig väldigt att ha en halvfärdig pingvin ibland mina projekt, fast jag inte såg henne, så hon åkte fram igen och delarna syddes ihop. Jag erkänner att jag suckade tungt flera gånger och jag kan möjligen ha uttalat något mindre vackert ord, framförallt när jag stack mig själv med nålen, men nu är hon klar!

Hon var känd för mig som Linuxpingvinen, men heter tydligen Tux. Så, hej och välkommen Tux! Din nya ägare har ännu inte träffat dig, men det får han snart göra. Under tiden bor Tux på mitt skåp på jobbet och verkar trivas hyfsat där.

Alla de andra projekten då? De som jag envisades med att starta istället för att virka Tux? Några av dem har ni redan sett här och några av dem ligger på blockningsmattan. Bilder och annat trevligt kommer snart.

Lite fakta om Tux

Garn: Jag har använt svart och vitt Tildagarn och lite rester av Drops Safran.
Virknål: Vill minnas att jag använde nr 3
Mönster: Jag hittade ett mönster på danska som jag använde mig av, med reservation för eventuella missförstånd pga. språket.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.