Virkat

Ugglor i äppelträdet och ogräs i trädgårdslandet

3 maj, 2015

Ugglor

Tröjfluffet har vilat några dagar. Tagit helg, liksom.

Varför? Det finns två anledningar faktiskt.

Dels har en hel del av helgen tillbringats med att gräva i trädgårdslandet. Det har varit ett underbart väder så det gäller att passa på. Dessutom var det alldeles nödvändigt om det ska bli några färska örter och kanske några smulgubbar i år.

Dels beror det på att jag fick en fråga från min systerson, Elias, om jag kunde tänka mig att göra en uggla som han kan ge till sin fröken när de slutar skolan. Såna frågor kan man inte säga nej till. Inte när det kommer från en sån go grabb. Sen hintade hans mamma om att lillasyster möjligen också behövde några såna ugglor att ge till sina fröknar. Japp, plural här. Närmare bestämt tre ugglor till lillasyster och en till brorsan.

Eftersom tiden går fort så här på våren så tyckte jag det var lika bra att börja direkt.

Nu är helgen i det närmaste slut. Trädgårdslandet är långt i från färdiggrävt, men vad gör det. Det kommer säkert fler fina dagar. Ugglorna har provsuttit äppelträdet och har levererats till beställarna. Eftersom Elias frågade mig först fick han också välja först. Det hade Elsa inga problem med. Elias valde den röda och Elsa fick de andra tre. Om jag hängde med helt i hennes resonemang så tror jag att hon redan har klart för sig vilken uggla som ska till vilken fröken. Det var något om att den ena älskar lila. Så långt var jag med. Huvudsaken att hon har koll själv.

Åter till tröjfluffet igen, alltså. Och kanske TAIF-vantarna. Och så har jag ett par härvor som behöver nystas. Jag önskar mig härmed fler timmar på dygnet.

Lite fakta också kanske.

Mönstret hittar du hos Fru Persson på Pälsärmen.
Garnet är lite blandat garn i bomull, bl.a. Drops Safran.
Virknål 3 har jag använt. Jag tycker det blir tätt och bra då. Det ser inte så bra ut om stoppningen tittar ut mellan maskorna.

Over and out

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Virkat - Kruxet med Tux - morslillaylle.se 21 september, 2017 at 07:49

    […] att det ska se ut och så hamnar projektet längst ner i projektkorgen.  Undantaget har varit de små ugglor jag virkade för några år sen. De gillade jag att göra för de innebar inte så mycket montering. […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.