Virkat

Huvudvärk och uggla på rymmen

13 maj, 2015

Uggla-pa-rymmen

Förlåt.
Nu är det jättelängesen jag la ut något och så kan vi ju inte ha det.
Förra veckan försvann fullständigt. Jag drogs med en ”headache from hell” i flera dagar. Jo, det VAR faktiskt synd om mig. Jag stickade inte på hela veckan, och då förstår ni hur illa det var. Däremot uppbådade jag alla krafter jag kunde hitta fram emot slutet av veckan och virkade en pytteliten röd uggla till en kollegas alldeles nya barnbarn som skulle komma på besök på jobbet i måndags. Tänkte att den kunde kanske hänga i vagnen eller vid skötbordet eller nåt sånt.

Det där blev faktiskt en ganska kul historia. Jag måste berätta. Ugglan blev alltså klar i torsdags, och låg på bordet i väntan på att näbben skulle broderas dit. Jag glömde nämligen göra det innan jag sydde ihop den. Såg den på bordet i fredags kväll innan vi åt kvällsmat och konstaterade att det där måste jag göra i helgen. Får inte glömma.
I lördags morse skulle jag ta tag i detta. Men ugglan är borta. Helt väck. Letade igenom vardagsrummet, köket, källaren. Till och med på toaletten! Ingen uggla. Inte någonstans.
Till sist skickade jag ett sms till yngste sonen, mest på skoj, och frågade om han visste vart den pyttelilla virkade röda ugglan tagit vägen. Och fick det självklara (?) svaret; -I taklampan.

Jag säger inget mer. Så högt upp tittade vi inte. Och varför skulle vi? Jag menar, det är ju inte så att ugglan kan flyga.

På bilden ovan ser ni honom ute i solen i äppelträdet. Visst ser han ut att trivas? Lägger för säkerhets skull också ut en bild på honom i taklampan.

Ska se till att det inte tar så här lång tid innan nästa inlägg. Nu är jag ledig i fyra dagar, så det borde jag väl klara av?

Och så lite fakta;

Virkad med virknål nr 3 i Drops Safran.
Mönstret kommer som vanligt från Fru Persson på Pälsärmen.

Uggla-i-taket

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.