Stickat

Snart dags för Stickfest i Väst!

17 mars, 2018

Nu är det nära! Om mindre än en vecka far vi iväg till Stickfest i Väst, och som jag har längtat!

Hela hösten pratade jag och några stickcafévänner om hur gärna vi ville åka till Marstrand och Stickfest i Väst. Vi bevakade anmälningsdatumet och bokade in dagen i våra kalendrar så att vi absolut inte skulle missa det. I god tid innan anmälningsdagen var all info insamlad och någon minut efter att anmälan hade öppnat var våra inskickade. Sen var det bara att vänta och se om vi fick platser.

Det fick vi, som du förstår. Och vi fick även platser på de kurser vi önskade. Sedan dess har det varit lite nedräkning för min del. Bara lite, för livet i övrigt fortsätter ju runt i kring mig förstås. Jag fick idén att sticka mig en ny tröja att ha på Stickfesten och lyckades faktiskt ro det i land. Tröjan blev klar i veckan och för tillfället ligger den i tvättmaskinen.

Och nu är det då snart dags. På fredag morgon åker vi, och ska sen tillbringa hela helgen med andra garnnördar. Nu inser jag att det är hög tid att planera vad jag ska ha med mig. Fokus har hela tiden varit på att få klar min Zweigtröja så jag har helt tappat att jag ju måste ha ett lämpligt stickprojekt med mig. Eller flera. Förmodligen flera. Istället har jag lyckats göra klart tre (!!!) projekt denna veckan. Hur tänkte jag där?

Idag får det bli djupdykning i garnlådorna så jag kan börja på några projekt att ta med. Det är ju inte så att jag har brist på garn eller inspiration, men när nu tidspressen kommer så blir det svårt att välja. Jag har faktiskt startat ett projekt i veckan, men det tänkte jag inte sticka på i helgen. Det ska jag i stället ha med mig som halvfärdigt projekt till kursen i kreativ fotografering som jag ska gå för Maja Karlsson (Majas Manufaktur)  På tal om fotokursen inser jag nu att jag måste packa ner lite färdiga projekt och rekvisita till den. Jösses. Vad sjutton ska jag ta med mig som rekvisita? Jag har absolut ingen aning.

Den andra kursen jag ska gå handlar om tvåändsstickning. Det har jag velat lära mig länge, men det har inte blivit av. Troligen eftersom så många säger att tvåändsstickning är något man inte kan lära sig själv utan måste gå kurs. Det borde väl fungera att lära sig via Youtube som allt annat, tycker jag, men det har inte blivit av att jag provat. Nåja, nu blir det av till sist och det ser jag fram emot. Garn och stickor till det har jag så det blir inte något större huvudbry att packa ner.

Garn och stickor till ett par (tre?) projekt måste följa med, lite extra stickor och kanske lite garn till. Jag kanske blir sugen på att sticka något helt annat än det jag trodde. Någorlunda enkelt måste det vara om det ska gå att sticka och prata samtidigt. När jag ser framför mig vad jag ska ha med mig i resväskan inser jag att det antagligen inte blir plats för något ombyte kläder. En liten necessär och några rena underkläder kan man väl ha i handväskan bara? Eller? Nä? Nähä, då får jag välja kläder som inte tar så stor plats, alternativt ha alltihop på mig när jag åker dit och hem. Vad tror ni om det förslaget?

Det ordnar sig nog. Som vanligt lär jag packa ner för mycket av allt, men så länge resväskan går att stänga är jag nöjd. Det som inte får plats i resväskan stoppar jag i min ryggsäck. Japp, så får det blir.

Projekten jag blivit klar med i veckan är Zweigtröjan, en liten solgul Flax light tröja och ett par TAIF-vantar. Bilder och mer info om dessa kommer så småningom.

Projektet jag börjat på (hittills) är ett par Selbu mittens av Skeindeer Knits. Jag har helt snöat in på hennes Youtube podcast och kunde inte låta bli att testa ett av hennes mönster. Det är flerfärgsstickning men med betydligt tjockare garn än jag är van vid. Den egentliga anledningen till att jag började på dem är att jag är väldigt sugen på att sticka en isländsk tröja och ville prova Lettlopi för att se vad jag tycker om det. Jag lär återkomma om det också. Det känns lovande så här långt.

Under nästa helg lär det inte komma något inlägg här, men säkerligen på Instagram så följ mig gärna där.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.