Stickat

Sockar eller vantar?

18 juni, 2015

Sockar-eller-vantar

Maken till obeslutsamt garn har jag aldrig råkat på. Ena dagen ska det bli sockar. Andra dagen ska det bli vantar. Nu sitter jag här med en påbörjad socka och en påbörjad vante. Så, vilket ska det bli? Garnet räcker inte till båda, så det går ju inte. Eller jo. Om jag bara gör en socka och en vante så funkar det, men det skulle nog se konstigt ut.

Skaftet på sockan är aningens tajt. Inte ens jag med mina pyttefötter får på den utan milt våld. Det talar emot att fortsätta på sockan.

Skaftet (kan man kalla det så? jag menar alltså mudden, egentligen) på vanten är för kort. Eller så är det tumkilen som ökats för snabbt. Vanten är helt enkelt för kort. Det talar emot att fortsätta på den.

Och jag kan inte låta detta bli ett UFO till.  Det blir ju i så fall TVÅ UFON på en gång! Jag får nog ta en rejäl funderare och bestämma mig för hur det ska bli. Börjar nog med att riva upp allt utom skaftet/mudden på vanten och prova en gång till. Det KAN ju bli bättre denna gången.

Fortsättning följer.

Fakta:

Garn: Falkgarn Sport
Stickor 4
Mönster har jag inget. Uppenbarligen. Eftersom jag får riva upp hela tiden.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Egna mönster, Stickat - Vantväder i juni - morslillaylle.se 23 juni, 2015 at 07:34

    […] i juni? Ja, det är iallafall bra väder att sticka vantar i. Det blev nämligen vantar av sockarna. Bildbevis kommer så snart de torkat. Det tycks ta sin tid. Antar att det inte är det optimala […]

  • Reply Egna mönster, Stickat - Tjocka goa vintervantar - morslillaylle.se 7 juli, 2015 at 07:15

    […] blev tjocka, goa vintervantar av de tänkta sockarna. Tänk så det kan bli. Jag blev riktigt nöjd med dem. Speciellt eftersom de blev till medan jag […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.