Stickat

Trädgårdsvantar

16 maj, 2017

Det var det där med vantar. Visst kom vi fram till att man inte kan ha för många vantar? Det vill i alla fall jag minnas att vi gjorde.

Tur det, i så fall, för här kommer ett par till. Vanligtvis söker jag mig till mer repetitiva mönster, men de här var för vackra för att låta bli. Jag menar, vem kan stå emot fjärilar och blommor när våren är på väg? Det är dessutom ett gratismönster. Hur generöst som helst av mönsterdesignern! Nu har i och för sig värmen äntligen kommit hit så jag lär inte kunna använda dem. Inte denna säsongen. Det kommer ju en höst och vinter igen och  kanske jag hittar dem . Kanske. Något av alla mina par borde jag åtminstone hitta. Kanske.

Häromdagen gjorde jag klart ett par strumpor, förresten! Inte tvåfärgsstickade denna gången utan med flätor och lite spetsmönster och stickade i Dogwood-garnet. Härligt garn att sticka i. Det är skillnad på garn och garn, det går inte att förneka. Bilder och mer info kommer så snart jag fäst trådarna.

Garn ja. Vi besökte Skäralid och Kopparhatten häromhelgen, underbart vackert med den nyutslagna bokskogen. Och alldeles i närheten ligger ju Klippan med Klippans yllefabrik. Jodå. Jag köpte mer garn. Jag behövde flera härvor av samma färg för jag hade bestämt mig för att ta stickandet till en ny nivå. Jag tänker sticka en kofta till mig. En Siri. Fast det återstår att se om den verkligen passar mig när den är klar. Jag brukar lyckas sådär med just den biten. Jag har mätt och provstickat och mätt igen och kommit fram till rätt storlek (förhoppningsvis) och stickar för glatta livet. Det är hur roligt som helst! Och när jag ändå var där så köpte jag till två koftor. Jag kan ju bli biten av det. Eller så blir det fel storlek och då måste jag ju prova igen. Och så råkade de ha garn i alldeles rätt färger för en idé som växer fram i mitt huvud för tillfället, så det blev några härvor till det också.

Fakta om vantarna:

Garn: Tvåtrådigt ullgarn från Klippans yllefabrik
Stickor: 2,5 mm strumpstickor
Mönster: Garden Dreams av Tiina Kuu. Ett gratismönster som finns på Ravelry.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Siri och jag - morslillaylle.se 8 juli, 2017 at 06:52

    […] Garn: 2-trådigt ullgarn från Klippans yllefabrik. Färgen på bilden stämmer inte helt med verkligheten. Koftan är mer åt det gråblå hållet än lila som bilden visar. Stickor:  5 mm Hiya Hiya Sharp rundstickor. Mönstret säger nog 4 mm har jag för mig, men jag stickar tajt. Mönster: Ja det vet ni ju redan. Det är Siri av Linnéa Öhman. Oerhört välskrivet mönster. […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.