Stickat

Bingesockar och yarnchicken

31 maj, 2023

Bingesocka

 

Jag behövde nåt att sticka i bilen på Kristihimmelsklämfredagen och jag kände att min stora påse med garn till Dot sweater inte var helt optimal att packa med mig.

Så jag rafsade till mig ett nystan rött och ett nystan blått sockgarn och en liten tuss pärlgrått och for iväg. Tänkte att det där gråa räcker säkert för det är ju inte så mycket grått. Inte vet jag hur jag tänkte, för det är det ju visst!
Ja… Och så gick det ju som det gick… det pärlgråa räckte precis till ena sockan.  Eftersom de flesta föredrar två sockar så jag fick jag dyka huvudstupa i restkorgen när jag kom hem. Och se på sjutton, där nere på botten låg en tuss till. För att var säker på att det skulle räcka till andra sockan så räserstickade jag. Jättefort! Men med ett och ett kvarts varv kvar tog garnet slut ändå. Mög! Tänkte jag. Och kanske några andra väl valda ord. Tills jag kom på att jag nog hade en liten snutt hängande på första sockan. Den snutten räckte! Men det var nätt och jämnt. Här snackar vi ett rejält yarn-chickerace.

Mönstret jag använt är Bingesockor av Erica Guselius, Dödergök och sockarna är mestadels stickade i Juniorraggi från @jarbogarn
Vad de grå tussarna är har jag ingen aning om. Kanske Drops Fabel. Kanske något annat.  Jag stickade med mina 2,5mm trästickor från KnitPro. Det är ett under att de håller än, med tanke på de strapatser de varit med om.

Väldans rolig stickning var det iallafall. Vad ska jag nu ha som bilstickning?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.