Stickat

De röda tofflorna

16 augusti, 2016

-inneskor

Jag fick syn på ett foto med ett par väldigt söta innetofflor på ett av alla otaliga stickforum/grupper jag är med i och var ju min vana trogen tvungen att prova att sticka ett par. Tog första bästa garn och passande stickor och drog igång. Provlapp? Vad är det? Äh, det går säkert bra. Känner ni igen det? Kan ju konstatera att visst gick det bra. Det gjorde det. Absolut! Men de lär inte passa mig och då har jag ändå hyfsat små fötter. Ja ni ser ju själva på bilden. Mina fina prickiga tofflor är i storlek 35. Jag kunde inte ens med våld kränga på mig dem för att se hur spetsmönstret blev. Inte en chans.

Får nog anse att det här försöket faktiskt är den där provlappen, fast i form av färdiga inneskor. Inte illa alls om jag tänker efter. Jag gjorde egentligen TVÅ provlappar. Ett snabbt och enkelt projekt var det, så jag kommer att prova igen. Med lite tjockare garn. Kanske finns andra mönster också. Tror jag har sett något i tvåfärgsstickning.  Det vore himla bra att ha ett gäng såna här hemma till gäster med kalla fötter. Tror det blir höstens tågpendlarprojekt.

Fakta om tofflorna;

Garn: Novita Helen. Jag använde rester från Coffee Beankoftorna. Det gick inte ens åt ett nysta till de här pyttesmå.
Stickor: 3,5 mm strumpstickor
Mönster: Snow Fairy från Garnstudio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.