Stickat

Frusna äpplen

26 januari, 2017

Äppel Päppel blev det första paret sockor jag stickade ur tantulltuss sockbok. Garnpaketet är från Tant Kofta och köptes såklart in när de båda tanterna var på besök här i stan i somras. Underbart sockmönster och underbart garn!

Det är längesen jag började på dem. Jag vet det, men jag trodde faktiskt de var färdiga. Jag trodde det så stenhårt så jag fick smått panik när jag började leta efter stickorna jag använt till dem. För eftersom sockarna var färdiga så måste stickorna ha legat på soffbordet och då hade jag säkert råkat städa bort dem. Av misstag. Ja, ni hör ju hur det låter. Som om man skulle råka städa bort finstickorna! Sånt kan omöjligt hända. Helt omöjligt! Men panik fick jag ändå.

När jag flera veckor senare började rota efter vilka projekt jag skulle fotografera upptäcker jag att de inte alls är klara och att stickorna följaktligen sitter tryggt i Äppelpäpplarna. Djup suck av lättnad i Yllets stickhörna. Det blev racerstickning en sen kväll och sen trådfäst och lite handtvätt följt av en snabbtorkning på varmt och skönt badrumsgolv, och sockarna var klara för fotografering. Dagen till ära hade det fallit några fjun med snö. Det ser alltid trevligt ut med vinterbakgrund till stickade sockar.

Sockarna då? Jag är väldigt nöjd med mönstret och med garnet, och framförallt är jag nöjd med att de passar mig perfekt. Och det är sannolikt bara mig de passar för de blev nog lite mindre än de skulle. Det är ingen nyhet att jag är en tight stickare, men jag blir lika förvånad varje gång. Det gör inget i de flesta fall, för jag har hyfsat små fötter. Nästa gång får jag nog gå upp en kvarts storlek och använda 2,75 mm istället. Åtminstone om jag tänker att någon annan än jag ska ha dem. Äh, jag kör 2,5 mm så får jag ha dem i fred.

Lite fakta om sockarna

Garn: Tant Koftas handfärgade Trekkinggarn
Stickor: 2,5 mm strumpstickor
Mönster: Äppel Päppel från boken #tantulltussockor

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.