Stickat

Äppel Päppel

13 november, 2016

appelpappel

Socktober är slut, men sockfebern jag drabbades av har inte gått över. Som ni kanske minns var jag på en boksignering för #tantulltuss underbara bok. Jag hade fått stränga order om att jag inte på några villkor fick köpa någon bok. Lydig som jag var (för en gångs skull) så köpte jag ingen, men det retade mig lite för jag ville så gärna ha en signerad bok. Och vet ni! På min födelsedag några veckor senare fick jag en bok OCH den är signerad! Tjoho!

Nu sitter Äppel Päppel-sockor på stickorna och de är precis så roliga att sticka som jag hoppades. Garnet jag använder är ett av Tant Koftas garnpaket som är specialgjorda till #tantulltuss sockor. Allra mest förälskad är jag i den gröna färgen. Lite melerad, men inte så mycket att resultatet blir oroligt. Har dock upptäckt att de blir aningen tajta, men de går på mig så det får vara. På detta viset riskerar jag inte att någon norpar dem för mig, det är ju bara mig de passar. Nästa gång ska jag nog använda 2,75 mm stickor istället för 2,5.

Den senaste tiden har stickinspirationen varit så intensiv att jag helt glömt fotografera vad jag gjort. Nu är det dessutom mörkt när jag kommer hem om kvällarna så det måste bli helgfotografering. Det i sin tur ställer lite krav på fint väder också. Eller åtminstone inte halv storm och ösregn. Denna helgen har vädret egentligen varit helt perfekt för fotografering med lite snö, härligt ljus ute och ingen storm, men eftersom jag var sjuk i slutet av förra veckan fanns ingen ork alls till det. Jag prioriterade att spara ihop tillräckligt med energi för att vara med på stickcaféet jag längtat efter. Det är SÅ härligt att tillbringa tid med andra garnnördar. Jämföra projekt. Klämma på andras garn (ja, det FÅR man göra om man frågar först). Få inspiration. Längtar redan till nästa gång.

Fakta om sockarna har jag nästan försett er med i inlägget redan, men för ordningens skull så tar jag det lite sammanfattat ändå;

Garn: Tant Koftas handfärgade garn Trekking
Stickor: 2,5 mm strumpstickor
Mönster: Äppel Päppel från boken #tantulltussockor

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.