Stickat

Ibland blir det liksom inte bra

6 december, 2014

garter-earflap-hat

Näe, ibland blir det liksom inte bra!

Jag har varit sugen på att sticka en Garter ear flap hat ett tag nu, men ni vet. Det blir liksom aldrig av. Det kommer annat i vägen. Som andra projekt. Och jobb.
När jag förra veckan blev klar med ett hemligt vantprojekt (ja! det kommer bilder snart!) fick jag för mig att börja. Frågan var ju bara vilket garn jag skulle använda. Jag tänkte mig en mössa i lagom storlek till en liten människa, så mjukt måste det vara. Rotade i mitt garnlager och hittar lite rester av Drops Baby Merino. Mjukare än så kan det nog inte bli. Garnet är för tunt för mönstret så jag fick räkna och fundera lite och kom fram till att om jag stickar den i storlek medium vuxen så ska den kunna passa t.ex. en liten söt snart-två-åring. Eller nåt.
Det gör den inte. Kanske en som är under året. Kanske 3-6 månader. Gör om gör rätt!

Dessutom blev det fula övergångar i skarven mellan strumpstickorna. Det brukar jag nästan aldrig få, men detta garnet verkar omöjligt att få jämnt.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska fästa trådarna och tvätta mössan för att se hur det blir med skarvarna. Kanske garnet magiskt jämnar ut sig då. Eller ska jag riva upp och göra om? Kanske i dubbelt garn istället så blir den dessutom varmare. Men då infinner sig frågan. Blir det fula övergångar då också?

Spänningen är olidlig. Not.

Ska grunna vidare framför en film, tror jag. Det passar en sån här grå dag.

Men, vad ska jag sticka?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.