Stickat

Lätt garnbakis

21 mars, 2023

En helg går så fort! Nyss hade jag hela Stickfest i Väst framför mig och nu är helgen plötsligt över. Nu är jag tillbaka i den gråa verkligheten efter en helg fylld av färg, garn och härliga människor.

Kvar finns ett orimligt stort antal foton på mat och alldeles för få foton på människor och garn. Å andra kommer jag att minnas alla härliga människor och garnet ändå.
Det klappades väldigt mycket garn under helgen, men inköptes väldigt lite. Exakt en härva, faktiskt. Hos Yarn & Garn hittade jag ett ull/lingarn från Kremke som ska kunna användas till sockar. Det lät spännande så det var jag naturligtvis tvungen att prova.

Men med innehållet i goodiebagen och mina vinster så fick jag ändå problem att packa ner allt i väskan på hemvägen. Som vanligt hade arrangören fått ihop finfint innehåll i goodiebagen, bland annat från Järbo, Svarta fåret, Langyarn och Fonty.  Dessutom vann jag på båda (!) mina lotter i garnlotteriet och som grädde på moset vann vårt lag knitquizen på fredagskvällen.  Jag får återkomma med bild på det för jag lyckades inget vidare med det idag. På lördagen hade jag bokat in mig på en kurs i stickmatte för Maria Magnusson som är stickdesigner. Det var lääängesen jag var på en mattelektion, men det gick bra och var superintressant.

Landningen i den gråa verkligheten blev som vanligt lite halvbrutal. Måndagsmorgonen bjöd på lite utmaningar kan man säga.
Tappade taget om havregrynspaketet och hällde ut cirkus en tredjedel av innehållet på golvet. Jag skopade upp det mesta för hand och väckte sen robotdammsugaren och bad honom dammsuga upp resten, men han var inte på humör alls. Jag tror inte han gillar havregryn för han bara gnällde om att hans bumpers fastnade hela tiden och att jag skulle trycka lätt på dem. Han var säkert bara morgongrinig och behövde lite kärlek.
Han sög halvhjärtat upp hälften av havregrynen och körde sen tillbaka till laddaren. På vägen dit spred han ut de uppsugna grynen i en snygg rand genom hallen och vardagsrummet. Så ytterst vänligt av honom. Följden blev att frukosten inte hanns med hemma så den tog jag med mig för att äta på tåget. Efter jag ätit den såg jag fram emot att sticka en stund. Och nu kommer det värsta. Jag hade inte fått med mig något att sticka på! Där var katastrofen nära kan jag säga.   Senare på dagen skulle jag lägga upp till ett par halvvantar som jag fick garn till i goodiebagen. Jag läser i mönstret att det ska vara stickor i storleken 3mm. Glad i hågen lägger jag upp med 2,75 mm och konstaterar att det blir bra eftersom jag stickar hårt. Hmm, jomenvisst. Eller hur? Jag väljer väl aldrig tunnare stickor än det står i mönstret?!  Det blir att börja om. Jag tror jag är garnbakis.

Förhoppningsvis blir det ett besök på Sy- och hantverksfestivalen i Malmö redan i helgen. Det botar troligvis mig från att vara garnbakis. Eller så blir det värre, det får vi se.

Over and out!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.