Mina mönster Stickat

Om Tånneryd och en förvunnen ork

18 februari, 2024

Tanneryd socks

 

Trodde du att jag var försvunnen? Att jag inte stickar något längre? Ha! Då trodde du fel. Det är bara orken som är försvunnen.

Jag är inte särskilt försvunnen, och jag stickar fortfarande. En hel del. Men orken finns inte att skriva finurliga texter om det, och inte heller för att ta snygga foton. Inte ens halvhyfsade faktiskt. En och annan ögonblicksbild från ett kvällsmörkt soffhörn kan ha slunkit ut på sociala medier, men det är nog allt.

Så hur löser jag detta? Kan det kanske funka med lite halvkassa foton?  Det inspirerar förstås inte lika mycket, men kanske någon annan därute känner igen sig i bristen på ork och kan känna att det är ok att lägga ribban lägre. Texterna blir kanske lite kortfattade, men några få rader är nog bättre än inga rader alls. Vad tror du?

Ett annat symptom på hur sliten min hjärna är för närvarande är att jag inte längre har en lång kö på vad jag vill sticka. Inte så att jag betat av allt jag tidigare haft på min lista, utan mer att jag inte längre har lust att sticka det. Det har gått så långt att jag bara har ett pågående projekt. Åtminstone om jag bortser från kommande design som ligger och skäms i en korg bredvid soffan. Men de är inte pågående så de räknas inte. ETT projekt, liksom! Vem är jag?? Jag har inte varit monogamstickare sen jag gick i skolan. Om ens då.

Eftersom jag gjorde klart min Eun Sweater häromdagen så behöver jag lägga upp något nytt. Den Purpurea sweater jag stickar på just nu är snart för stor för att kunna tjänstgöra som tågpendlarstickning. Så, vad ska jag ge mig på? Jag har tre härvor underbart knallorange garn i sporttjocklek från Humlalyckan. Cirkus 975 meter. Det borde kunna bli en tröja va? Den vore fin utanpå min orangemönstrade sommarklänning. Men vilken tröja ska det bli? Jag har funderat på en Spring Fling, men är osäker på om garnet fungerar och om framförallt om det räcker. Spring Fling stickas i ullgarn, typ Rauma Finull, har jag för mig. Mitt garn är merino med en väldigt snygg twist som lär ge fin maskdefinition.

Eller ska det bli något med inspiration från Laerke Bagger? Just tie knots! Jag har lite roliga garner som nog skulle kunna bli en tröja i nån av hennes tekniker. Boken har jag ju faktiskt, signerad och allt, efter megaworkshopen med henne i början av Februari.  I vanliga fall stickar jag sockar eller vantar i väntan på att ork och inspiration ska infinna sig, men jag råkade visst sticka för många Tånneryd socks så jag har överansträngt vänsterarmen. Det går finemang att sticka med rundstickor, men strumpstickor protesterar armen emot. Och jag som älskar mina strumpstickor.

Tånnerydsockan släpptes ut i det vilda i december och det har poppat upp en hel del stickade Tånneryd på Instagram, och varje gång det händer så blir jag sååå lycklig! Tusen, tusen tack för det varma mottagandet av sockan.

Lite fakta om Tånneryd;

Garn: Jag har stickat i Novita Nalle, Järbo Mellanraggi, Svarta Fåret Strong och med Hillesvåg Fjord. Starka favoriter är Novita Nalle och Hillesvåg Fjord. Nalle är slitstarkt och trevligt, och Fjord är helt underbart att sticka med. Jag hoppas det är slitstarkt också, men det får jag återkomma med när jag använt dem ett tag.
Stickor: 3-3,5 mm ungefär. Det beror lite på garnet. Fjord krävde tunnare stickor för att få rätt stickfasthet.
Mönster: Tånneryd socks, design av mig

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.