Stickat

Nu är fluffet på gång

27 april, 2015

randig-flufftroja

Märkte ni hur jag undvek ämnet förra gången? Jag undvek att nämna flufftröjan jag skulle börja på. Eller skulle BÖRJAT på, var väl rätt uttryck. Jag fegade lite till och stickade solskensdisktrasor istället.

Men NU har jag gjort det! Jag tog klivet ut i det stora okända.(nåja) Jag började på flufftröjan till sist. Och jag började en lördag. Som jag skrev. Fast en senare lördag, om man säger så. Snabbt går det. Och mjukt blir det. Och kanske passar den. Hittills har jag använt mindre än 50 gram garn, och bålen är snart klar.

Mönstret hittade jag på en norsk sida. Där kallas den Acne-genser. Än så länge finns mönstret där alldeles gratis, men jag vet inte hur länge. Förra våren gjorde nog halva Norge en sån här tröja. Åtminstone kändes det så. Och nu har alltså jag också fått tummarna loss och börjat.

Jag använder Drops Brushed Alpaca Silk och stickor 5 och 6. Garnet hittade jag av en slump när Helylle sålde ut innan affären stängde i höstas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.