Stickat

Det bubblar

3 oktober, 2014

bubblor

Jag kan ju säga att det går sådär. Stickandet, alltså.
För närvarande är det rätt mycket på jobbet. Och rätt intensivt, även om det inte alltid så många extrajobbetimmar.
Sån himla tur att det är kul samtidigt.

MEN! Det tar en del tid från stickandet! Och när jag väl stickar så blir jag inte nöjd. Rätt missnöjd, faktiskt.

Dorisvantarna är klara, sånär som på trådarna som ska fästas. Fotobevis kommer så snart det är fixat.
Och jag har börjat på ett par vantar till Prinsessan Elsa. Hon önskade sig ett par HelloKitty-vantar, men jag får inte det snyggt. Så, jag började på ett par med en ballerina på. Jättesöta. Men. De. Blir. Inte. Bra!  Måste nog dessvärre rita mig ett par egna.

Men, de här bubbelsockarna jobbar jag på med, på resan till och från jobbet. Har i och för sig rivit upp hälen på ena sockan en gång. Min idé, som i huvudet var skitbra, funkade inte. Inte alls, faktiskt. På det igen! Nu har jag gjort båda skaften och måste fundera ut hur hälen och foten ska se ut.

Bubblorna är jättekul att sticka. Två varv i bottenfärgen, sen fyra varv i mönsterfärgen. Sen, bottenfärgen igen och då stickar man var fjärde maska i sista varvet av förra omgångens bottenfärg, liksom. Och så ett ytterligare varv med bottenfärgen innan det är fyra i mönsterfärgen igen. Nästa gång du stickar i förra omgångens bottenfärg måste du förskjuta det hela två maskor. Är ni med? Här finns ett youtube-klipp som förklarar ungefär hur man gör.

Vi ses! Snart, hoppas jag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.