Stickat

Knappt knäppt?

2 september, 2016

mer-knappar

Helt plötsligt låg det ett litet paket i brevlådan igen. Och några dagar senare en avi om ett paket att hämta. Jag började bli riktigt fundersam. Vem ÄR det som skickar paket till mig så här? Ja, minnet är uppenbarligen kort, det var knappar jag beställt tidigare i sommar. Ni vet då när jag fick mitt bryt över att jag inte kunde få tag på fler morslillaylle.se-knappar i kokos längre.  Mitt klickfinger har helt klart jobbat hårt. Ingen tvekan. Det har dykt upp fyra eller fem olika knappvarianter. Jättefina, så jag är helnöjd, men nu tror jag inte att jag behöver fler. Eller gör jag det? Finns det något som heter; ”För mycket knappar”? Det finns iallafall inget som heter ”För mycket garn”. Det har vi fastställt tidigare. Kanske gäller samma för knappar. Jo, jag tror faktiskt det är så.

Ja, och på själva stickfronten då? De senaste veckorna har jag stickat på en babyklänning från en gammal handarbetsbok, Stora boken om handarbete. Jag tror den är utgiven nångång på 70-talet, så ni kan tänka er vilka mönster det finns där. Trasmattekjolar och hängselbyxor av jeanslappar, ja herrejösses som man såg ut på den tiden. Babyklänningen var dock jättesöt och jag har velat börja på den ett tag men inte haft något lämpligt garn tidigare. Kan ju säga att det inte bara är designen på plaggen som ändrats sen 70-talet. Det har även ändrats hur man skriver stickmönster. Inte helt enkelt att förstå vad man menade, och så fanns det inget diagram till spetsmönstret. Bara skrivna instruktioner! Och jag som är en diagrammänniska! Jag knäckte det ändå, men jag fick repa upp ett par gånger. Kanske berodde det mest på att jag ville sticka klänningskjolen runt istället för att ha sömmar i sidorna. Det borde ju vara plättlätt att ändra. Visst?! Nä. Det var det inte. Spetsmönstret såg inte alls ut som det skulle.

Nästa utmaning blir att montera dit ärmarna. Som det ser ut nu verkar de på tok för små, trots att det är samma stickfasthet på klänningen och ärmen. Håhåjaja. Alltid är det något som bråkar. Jag återkommer med bild och mer info så småningom. Kanske. Om jag får ihop eländet.

Over and out!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.