Stickat

Socktober

19 oktober, 2016

restsockar

Det är höst. Socktober. Ni vet, månaden när raggsockarna åker på och jag blir beroende av att sticka sockar. Så passande att månaden då heter just Socktober.

Elsas randiga strumpor var för små, tösabiten växer tydligen, men jag hade lite garn kvar så nu är det åtgärdat. De ligger klara och väntar på att hon ska komma tillbaka från sin semester. Det lite större paret har inte flyttat någonstans än, men jag har mina funderingar. Jag tror jag vet vart de vill flytta nu.

De randiga strumporna är inte det enda jag åstadkommit denna månaden. Jag sa ju att jag var beroende av att sticka sockar, eller hur? Ett par trasmatterandiga strumpor till har det blivit, bild kommer senare. De är nog värda en helt egen historia. Sen har jag börjat sticka av tant Koftas garn och så råkade jag på en mysteriestickning också. Sockar det med såklart. Ja, och så detta paret då. Ett par barnstrumpor i raggsocksgarn. Jag trodde att jag härmed gjort av med alla resterna av den sorten, men icke. Jag hittade några halva nystan till på altanen. Vad de nu gör där.

Men vad blev det av vantdillet? Det dök upp mitt i sommaren och försvann kanske med den. Förhoppningsvis kommer dillet tillbaka när Socktober är över.

Lite fakta om de här småttingarna kan jag iallafall bidra med:

Garn: Svarta Fårets Raggsocksgarn
Stickor: 3,5 mm strumpstickor
Mönster: Här stickade jag inte efter något mönster, bara mina vanliga sockprinciper. Vill minnas att jag la upp 40 maskor. Kanske.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.